LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION ZOWIE G-TF ROUGH VERSION
Inledning
Företaget ZOWIE har lanserat en ny version utav SpawNs musmatta G-TF. Den första versionen gick under namnet G-TF- Speed - en matta med ganska låg friktion för att vara en mjuk matta. Nu har man lanserat en ny variant utav musmattan som fått namnet G-TF Rough. Denna nya versionen har en grövre yta och det är just den musmattan vi recenserar här och nu.Första intryck och design
ZOWIE G-TF Rough skickas i en vit kartong. Eftersom mattan är i grunden är mjuk, så levereras den ihop rullad. Jag har recenserat Speed-versionen utav mattan och mitt första intryck utav rough är att mattorna är väldigt lika varandra. Jag dubbelkollade faktiskt att det står rätt namn på kartongen innan jag fortsatte.

Musmattan är helsvart och har två små logotyper i två utav hörnen. På ena logotypen står det ZOWIE med liten röd text och på andra står det SpawN. Designen är något tråkig men funkar såklart bra ändå. Det är stilrent om inget annat.

Storleken är 440 x 320 mm och 2 mm tjock. Detta är något mindre jämfört med Speed-versionen som är 440 mm x 380 mm x 4 mm.


Speed Vs Rough


Undersidan utav mattan har en ganska unik typ utav anti-glid material som består utav blankt gummi. En lösning som inte alls fungerar särskilt bra. Jag har testat musmattan på tre olika bord med ytor utav trä och musmattan fäster inte på någon utav dem speciellt bra. Detta utesluter såklart inte att det finns ytor den faktiskt fäster på.

Det finns ett "trick" man kan använda på just denna mattan och det är att ta en blöt disktrasa och fukta mattan och sedan fästa den på bordet. Men det är en ganska dålig lösning då den har en tendens att lossna om man stöter till den med exempelvis tangentbordet eller handen. Och vill man flytta musmattan lite så måste jag hämta disktrasan igen.Användning
När jag testar G-TF Rough tycker att jag har bra kontroll över mina rörelser. Det går snabbare än med en musmatta utav tyg men inte alls lika snabbt som en hård plastmatta. Man har hittat en bra balansgång mellan dessa två typer utav musmattor.

Skillnaden mot Speed-versionen är dock ganska liten i både känsla, friktion och kontroll. Nya musmattan är absolut grövre och det är just känslan som påverkas när man drar musen över mattan. Det är ingen superstor skillnad, men den finns där.


Speed Vs RoughSpeed Vs Rough


Slutsats
G-TF Rough version är bra musmatta om man endast tar kontroll, precision, friktion och storlek med i beräkningarna. Men musmattan har en akilleshäl och det är undersidan. Det fungerar helt enkelt inte att ha en gaming-musmatta som inte ligger helt still på bordet. Att förlora den där viktiga pistolrundan bara för att man råkar stöta till musmattan med tangentbordet lite så att den flyttar på sig är oacceptabelt.

Om man absolut vill ha en matta utav denna typ så skulle jag faktiskt i nuläget hellre rekommendera ZOWIE G-TF Speed version. Skillnaderna är ganska små förutom att G-TF Speed version är större och har en betydligt bättre undersida.

G-TF Rough version kan inom en snar framtid köpas hos Maxfps.se för omkring 250 kr.

Bildkälla: yesky.com
Fördelar
 • Unik känsla
 • Precisionen
 • Glidet
 • Storleken
 • Enkel att göra ren
 • Nackdelar
 • Svårt att fästa på underlag
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2013-02-04 14:33
  Passar inte mig då jag har en tendens att flytta mina musmattor rätt ofta när jag spelar.

  Bra med en ny recension :)
  #2
  2013-02-05 12:11
  En matta som inte ligger still är värdelös i mina ögon
  #3
  2013-02-11 14:42
  Standard musmatta från ÖB är leet skills :)
  #4
  2013-08-20 10:30
  Jag har aldrig lyckats hitta en matta som verkligen ligger still. Brukar sluta med att jag får blöta den varje gång.
  SENASTE ARTIKLAR