LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION ULTI-MAT SOLID X3
Inledning
Ulti-Mat, ett finskt företag om jag inte misstar mig. Har aldrig provat på deras produkter förut och när Maxfps.se tillfrågade oss om vi ville recensera deras musmatta Ulti-Mat Solid X3 så tackade vi såklart inte nej.

Specifikationer:
- Storlek: 380 x 250 mm
- Tjocklek: 2 mm
- Garanti: 1 år]
Första intryck och design
Musmattan anländer i en väldigt fräsch tunn kartong. Jag gillar den blåa färgen skarpt, den är väldigt skön enligt mig. Dock så tycker jag kartongen är lite lam. Hade nog önskat mig en box utav något slag så man lättare kan frakta mattan om man ska på LAN, man kan inte rulla ihop den! Lite information på boxen finns såklart, inget märkvärdigt dock. Jag surfar in på deras hemsida för att läsa lite mer.

På hemsidan kan jag läsa att mattan är utvecklad för gamers och musmattan är designad för att hålla under flera år. Den ska även vara skonsam mot handleden, det vill säga inte ge användaren skavsår. Såklart ska den ligga stadigt på underlaget och ha ett perfekt glid. Låter som den perfekta mattan helt enkelt. Vi får se om de håller allt de lovat. Läs vidare!Musmattan är helsvart med undantaget i nedre höger hörn där man placerat en vit logotyp. Inget som höjer på ögonbrynen precis. En del skulle kalla det stilrent och andra tråkigt. Mattan är en så kallad hybrid. Dess botten är mjukt gummi och ytskiktet är utav hård men väldigt tunn plast. Ytan är väldigt len, kan inte minnas någon matta med liknande känsla som jag testat. Mattan luktar lite gummi, kan inte riktigt bestämma mig om jag stör mig på det eller inte. När jag hanterat mattan med händerna luktar även dessa gummi. Lukten brukar dock försvinna efter en tids användning.Användning
Ulti-Mat Solid X3 är en stor musmatta, inte störst men stor. Bör passa alla spelstilar vad det gäller storleken, kanske lite för stor för vissa med begränsat utrymme. Dess storlek blir tyvärr en stor nackdel om man är iväg mycket på LAN. Då den inte går att rulla ihop och är väldigt skör så man kan inte heller trycka ner den i en väska hur som helst. Blir till att ta den i en plastkasse bredvid..

Jag testar musmattan med min EC1 mus till att börja med. Jag gillar glidet likaså precisionen. Jag tycker jag har ganska bra kontroll över musen, det är lite mer motstånd när man drar musen jämfört med de flesta hårda mattor jag provat. Ibland kan hårda musmattor ge ett otroligt glid och det tycker jag personligen inte om då jag känner att jag har mindre kontroll över musen ingame.

Jag spelar utan glidez då jag vanligtvis sitter med en mjuk matta. De flesta hårda mattor har en tendens att slita på musfötterna i längden, så jag rekommenderar glidez, även om just denna mattan inte verka äta glidez till frukost som exempelvis HeatoN-mattan. Glidez är även bra om man tycker glidet är för dåligt.

Något annat jag tänker på är att det inte låter speciellt mycket när man drar musen över mattan, det är ju absolut ett plus. Vad det gäller hållbarheten så blir det lite svårt att bedöma om den håller i flera år som tillverkaren påstår. Men det känns inte helt omöjligt faktiskt.

Efter ett par timmars spelande med EC1 så var det dags att testa min Razer DeathAdder. Här får jag helt katastrofala testresultat. Siktet flippar ur totalt och hoppar över hela skärmen konstant. Det är helt ospelbart. Musen klarar inte av att läsa underlaget alls. Om det är enbart är DA som inte fungerar med musmattan eller om problemet återfinns bland andra möss är oklart.

Edit: Fick lika värdelösa resultat med min Logitech MX518.Slutsats
Skön musmatta med lite tråkig design. Det är den första musmattan med hård yta som jag fastnat för på väldigt länge - så länge jag spelade med EC1 musen.

Med Razermusen DeathAdder samt Logitech MX518 var musmattan värdelös likaså spelstunden. Utöver det hittade jag inga fler utstående nackdelar. kanske skulle man skickat med en låda som man kan frakta musmattan i utan att behöva oroa sig för att den ska gå sönder.

Priset är inte så farligt heller då den hamnar runt 180 kronor. Jag vågar inte rekommendera Ulti-Mat Solid X3 eftersom jag inte vet hur optiken i andra möss läser av underlaget. Men nä en så populär mus som DeathAddern inte fungerar dras betyget ner kraftigt.

Ulti-Mat Solid X3 kan köpas hos Maxfps.se för 149 kr.
Fördelar
 • Billig
 • Lagom glid
 • Bra precision
 • Tystlåten
 • Sköna kanter
 • Bra storlek
 • Hållbar
 • Glider inte mot underlaget
 • Nackdelar
 • Tråkig design, men det är ju ingen bil man köper som någon sa..
 • Gummilukten (försvinner efter ett tag)
 • Ospelbar med Razer DeathAdder och Logitech MX518
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2011-02-15 00:59
  Nice recension, en "hård-matta" det gillas. Lite för billig för att hålla länge kanske?
  #2
  2011-02-15 04:25
  Ser inte så bra ut när man ser på mattan och priset :b idd tråkig design! Nice recension dock :)
  #3
  2011-02-15 07:24
  Med tanke på nackdelarna och det katastrofala resultat med DA känns väl en 5:a i betyg i högsta laget? Hur resonerar ni kring betygen?
  #4
  2011-02-15 10:22
  Tråkig design på mattan
  #5
  2011-02-17 10:22
  Lite lustigt att den klara sig så pass bra och så dåligt på samma gång
  #6
  2011-02-17 15:01
  Visste inte riktigt vad jag skulle ge den för betyg. Jag gillade mattan väldigt mycket med ena musen. Jag får hem två nya möss snart och ska prova mattan med dessa. Om jag får dåliga resultat med dessa mössen med så sänker jag nog betyget. :P
  #7
  2011-04-07 19:41
  Nice recension
  SENASTE ARTIKLAR