LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION ZOWIE HAMMER

Inledning
ZOWIE är har lanserat en del produkter senaste året och jag har tidigare haft nöjet att recensera deras musmattor. Nu har vi lagt vantarna på deras headset som går under namnet ZOWIE Hammer. Med SpawN som frontfigur för headsetet är förväntningarna ganska höga - frågan är hur bra ZOWIE Hammer står sig till förväntningarna.Första intryck och design
Jag bollar mina tankar och åsikter med Tommy då han under testperioden sitter här bredvid mig. Vi båda fick välja tre ord var om hur vi skulle vilja beskriva vårt första intryck och design.Tommy´s val av ord:
Plastiga
Smidiga
Fula

Ejziponken´s val av ord:
Enkla
Halvdana
Lätta


Vi är båda ganska överens om att första intrycket kanske inte var det bästa. Våra förväntningar sjönk ett par snäpp men med tanke på priset så tror vi fortfarande att headsetet kan överraska när det kommer till ljudupplevelsen.Designen är ganska diskret och retro inspirerad. Färgen man valt är svart med lite inslag av kromade detaljer. Mikrofonen ser ut som en hammare - kanske är det därifrån man fått namnet. Det medföljer en förlängningssladd samt ett par extra öronmuffar i tyg, originalet som sitter på headsetet är gjort utav konstgjort läder.Användning
Installationen gick snabbt och enkelt förutom att jag fick skruva dit mitt ljudkort ordentligt då det i stort sätt trillade av moderkortet när jag skulle koppla in sladdarna. Vi vill starkt understryka att detta inte var ZOWIES fel utan mitt.

När vi väl fått igång ljudet så provade vi att lyssna igenom en del musik. Allt från rock, pop till tunga trancelåtar. Vi tittar på varandra något förbryllade och Tommy frågar rätt ut - Vad f*n är det här? Ljudet var till stor besvikelse. Diskanten lyser med sin frånvaro och basen är väldigt mediokert. Vi får liknande upplevelse i film.

Men nu till huvudnummret - spel. Med en frontfigur som CS-proffset SpawN får man inte misslyckas i denna kategori. När vi väl befinner oss i spelet (CS) så ber jag Tommy springa runt mig i en cirkel. Vi konstaterade att man lätt kan avgöra var spelaren befinner sig och detta är en av de viktigaste egenskaperna för oss gamers.

Efter detta beger jag mig in på vår CSDM-server. Här blir upplevelsen inte så bra som jag hade hoppats. Även här uteblir diskanten och basen är fortfarande väldigt hård. Den överröstar den lilla diskant som finns i spelet och efter ett par minuter känner jag att huvudvärken är på ingång.En annan viktig del för oss spelare är mikrofonen. Här har man gjort en blunder. När jag har headsetet på mig och ska vrida ner mikrofonen mot munnen så tar det stopp. Mikrofonen är otroligt trög att fälla upp och ner. Jag fick hålla i headsetet med ena handen och fälla ner mikrofonen med andra. Det är nästan lättare att faktiskt ta av sig headsetet och fälla ner mikrofonen.

Mikrofonen är dock riktigt bra - ljudet är klart och tydligt utan brus och andra störande ljud. Dock är ljudet aningen "vassare" än QPAD QH-1339, men det ligger också i en helt annan prisnivå.

Volymkontrollen som sitter på sladden känns ganska plastig/billig. Men den fyller sin funktion. Man kan muta mikrofonen och ändra volymen.Slutsats
Summan av kardemumman som vi bagare brukar säga är att ZOWIE kanske bör hålla sig till något man är bra på - musmattor. Skämt åsido: ZOWIE Hammer är en ganska stor besvikelse. Man når inte alls upp till förväntningarna varken inom design, konstruktion eller ljud. Med en prislapp på nära 600 kronor så måste man leverera bra mycket mer än vad man gör. För att inte enbart dela ut ris så vill vi berömma den eminenta mikrofonen.

ZOWIE Hammer kan köpas hos Maxfps.se för 389 kr.

Foton: Tommy Flankert
Fördelar
 • Bra ljud i mikrofonen
 • Slittålig
 • Nackdelar
 • Dåligt ljud
 • Dyrt
 • Trögt att fälla ner/upp mikrofonen
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2010-06-09 15:10
  Tack för en recension , trodde dokK de skulle få mer i betyg :/
  #2
  2010-06-09 15:16
  #1 Trodde jag med :P Kostar 600 kr och håller inte alls samma klass som till exempel siberia v2 eller andra på samma prisnivå. :P
  #3
  2010-06-09 15:58
  Känner du och tommy varann i irl?
  #4
  2010-06-09 19:57
  #3 Vi har lanat i 3½ vecka nu ;)

  OnT: blev förvånad över hur dåliga dessa egentligen var. Hade högre förväntningar både på kvalité och prestanda :/
  #5
  2010-06-10 14:54
  lät inte så bra
  #6
  2010-06-14 03:28
  Vilken besvikelse!
  #7
  2010-06-15 20:36
  Finns ju knappt några bra headsets där ute. När ska folk egentligen förstå att headsets oftast säljer pga att någon toppklan är sponsrade av företaget och måste använda skiten? Hörlurar ftw, det är ljudkvalité på riktigt! =)

  Bra skrivet iallafall grabbar, tycker det var på tiden att ett ganska omtalat headset får skitbetyg :D
  #8
  2010-06-15 22:00
  #7
  Bra lurar = QPAD QH-1339 <3 =D
  #9
  2010-07-18 16:26
  Trögt att fälla ner/upp mikrofonen, Bara jag som ser det som en fördel ? så den inte far o viftar medans man spelar
  #10
  2010-07-21 03:41
  asdfghjklöä&#039;
  #11
  2010-07-30 09:43
  #9 sant, man vill ju inte att den fladdrar runt när man gamar ;D
  #12
  2010-08-10 06:31
  Det finns ju faktiskt ett mellanläge. Den behöver ju inte fladdra eller vara skittrög så man får ta i så man får skita på sig. Har haft flera headsets som är alleles perfekta på den punkten. :o
  #13
  2010-09-05 15:26
  steelseries siberia v2 är ett sjukt bra headset med bra ljud
  #14
  2010-09-22 17:24
  Tycker denna recension var extremt dålig faktiskt.

  Jag har själv haft 2 såna här hörlurar och det ni säger om ljudet stämmer verkligen inte, luktar som skit bakom spakarna.

  När jag hade dom hade jag ett gudomligt ljud, kanske lite låg bas men i övrigt så tycker jag dessa är mycket bättre än SS siberia skräpet.

  Det ni säger om micken stämmer dock, men så trög är den inte, jag tror du får spela mer fickpingis, verkar som du tappat styrkan xDxP. Headsetet sitter skönt och är väldigt robust, och att det sitter på plats, även om det blir jordbävning.

  8.5/10 får den av mig.

  +Robust
  +Extremt bra ljud i micen
  +Bra ljud i spel.
  +Sitter på plats
  -Kanske lite för lite bas.
  #15
  2011-02-05 09:54
  Tycker att möjligheten av på och avtagbara lurar borde vara med i positiv spalten, samt att ni kunde gett den ett
  + för bra ljud ingame
  - dåligt ljud för music

  menmen
  #16
  2011-06-18 02:07
  Värdelöst headsett, köp det inte!! >:(
  SENASTE ARTIKLAR