LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION ZOWIE SWIFT

Inledning
ZOWIE SWIFT är andra musmattan som får bära den legendariska SpawNs logotyp. Första mattan som går under namnet ZOWIE SpawN Pad G-TF fick väldigt höga betyg runt om i världen. Jag gav den själv 9/10 i betyg och nu är det dags att se om det senaste tillskottet - SWIFT kan mäta sig med den tidigare musmattan.

Citat

Själv säger SpawN följande om den nya mattan:
”I want to use my gaming experience to develop products for all the different types of gamers. The success of my TF-series has encouraged me to work on a plastic surface. The result of my work is the ZOWIE SWIFT. The special plastic compound used in the SWIFT gives it a lot of features such as increased durability and a fast texture, which allows me to make swift movements without losing control or tracking. I have tested it with both optical- and laser-mice and it works perfectly.
Första intryck och design
SWIFT anländer i en lagom snygg , vit kartong . På framsidan står det ZOWIE med stora bokstäver som bara syns om man vinklar kartongen lite. I mitten är det ett stort runt hål som föreställer "O"et i ZOWIE, dock är det plast över hålet så konceptet "titta men inte röra" passar bra in här. På baksidan finner vi citatet av SpawN och lite allmän information på flertalet språk.

Exemplaret jag har blivit tilldelad är i svart färg men i butik finns både en blå och en röd variant av mattan för de som vill piffa upp stämningen lite. Mitt första intryck blev lite sådär. Jag trodde nämligen att musmattan skulle vara betydligt större då föregångaren var riktigt stor. Men SWIFT är i själva verket 340 x 290 mm stor och 2 mm tjock och det bör räcka till för de allra flesta gamers.Designen är simpel. Musmattan är helsvart med SpawNs egna logotyp helt centrerad i mitten i ett väldigt litet format - knappt synbart vid första ögonkastet. ZOWIEs logotyp finns givetvis också med, fast uppe i högra hörnet i vit text.

Kanterna har blivit avrundade för att man ska slippa skavsår på handleden när man spelar, detta är en viktig del som ibland glöms bort av tillverkarna. På undersidan av SWIFT finner vi flertalet av ZOWIEs logotyp i gummi. Detta för att musmattan ska ligga stabilt på ditt underlag. Med tiden kan tydligen gummit tappa sin förmåga att hålla fast musmattan på bordet men då ska man tydligen kunna torka av med vatten för att motverka detta.Användning
SWIFT är en väldigt hård och kompakt musmatta av hög kvalitet och därför kan man nog räkna med lång hållbarhet. Även glidet och precisionen känns bra och möter troligtvis de flesta kraven en gamer har. Storleken är ganska lagom likaså tjockleken men jag tycker att man kanske ändå kunde lagt till kanske 2 centimeter på bredden.Slutsats
SpawN och ZOWIE har lyckats även denna gången tycker jag. Man har tagit fram en musmatta som fungerar bra. Men utbudet av musmattor är väldigt stort och SWIFT är egentligen bara en av många bra lyckade musmattor på marknaden och därför ska man inte tro att den är unik på något vis bara för att den bär SpawNs logotyp. Personligen tycker jag SpawN Pad G-TF är både unikare och bättre än SWIFT men det är självklart en smaksak. Priset för musmattan är 289 kr i dagsläget och det får räknas som normalt, varken för dyrt eller för billigt.

ZOWIE SWIFT kan köpas hos Maxfps.se för 249 kr.
Fördelar
 • Glidet och precisionen
 • Flera färger
 • Priset
 • Avrundade kanter
 • Nackdelar
 • Eventuellt storleken för väldigt kräsna
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2010-03-09 14:49
  skärbräda ^^ men bra recension!
  #2
  2010-03-09 14:55
  Håller med #1.
  Ser ut som en skärbärda dock verkar den vara skön, speciellt med de avrundade kanterna.

  Bra recension Ejz.
  #3
  2010-03-10 12:05
  Den ser faktiskt ut som en skärbräda men det kommer inte stoppa mig från att köpa den. Man måste få sin egen uppfattning om grejer innan man börjar tycka illa om produkten.

  För övrigt: Bra recension Ejzi, som vanligt. :)
  #4
  2010-03-10 20:35
  håller med skärbräda
  #5
  2010-04-19 13:39
  mhm
  SENASTE ARTIKLAR