LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION EDGE TACTICAL MOUSE PAD

Inledning
Ace of Sweden är ett företag med rötter i Göteborgstrakten. För mig har företaget varit relativt okänt och jag har aldrig haft chansen att prova på deras produkter. Men nu ska detta förändras och först ut är en recension av deras Gaming-musmatta - Edge Tactical Mouse Pad.
Första intryck och design
Musmattan anlände som vanligt till mitt postombud i lilla Växjö. Förpackningen kan beskrivas som standard. Vilket innebär, papperskartong i vanligt format med en liten utskuren ruta för folk som gillar känna på mattans yta innan man kanske bestämmer sig för ett eventuellt köp. På kartongen finns lite information om musmattan och på baksidan finner man lite reklam för musen Edge gaming mouse 3200 - en mus som Tommy håller på att recensera.

Vi hoppar in i framtiden - cirka två minuter. Jag sitter nu med min musmatta uppackad och inleder min vanliga "recension ritual". Jag tittar, jag luktar och jag känner på musmattan. Efter min ritual kan jag konstatera följande saker:

 • Storleken är 350 x 260 x 2mm - Kanske lite för liten för mig smak.
 • Luktar lite gummi - dock inte allt för starkt som man varit med om förut.
 • Musmattan är mörkgrå och glänser fint under takbelysninge - stilrent!.


 • Edge Tactical Mouse Pad är en trevlig medelstor musmatta i snygg färg, logotypen hittas i nedre vänster hörn. Mattan är i grunden mjuk men har en tunn yta uppe på som förvandlar musmattan till något som kan liknas vid den mer och mer populära hybridvarianten. Det vill säga en blandning där mjukt möter hårt, eller tvärt om. Musmattan kan böjas lite lätt, men inte rullas ihop för då spricker antagligen den tunna ytan, jag vågar faktiskt inte prova.


  Underdelen är som tidigare nämnt - tillverkat i gummi och den lösningen fungerar galant. Musmattan glider alltså inte på underlaget.  Användning
  Musmattan fungerar utmärkt med min nyinköpta Logitech MX518. Optiken fungerar fint och glidet är bra. Nackdelen skulle väl vara storleken då jag ett par gånger hamnat utanför mattan med musen. Jag har till och med råkat stöta emot mattkanten så ett av mina nya glidez åkte av. Storleken bör dock kanske anpassas efter spelstilen och min spelstil skulle nog behöva ett par extra centimeter för att fungera optimalt.  Slutsats
  Ja vad ska man då säga om Edge Tactical Mouse Pad? Det är en bra musmatta till ett bra pris. Dock kanske man inte ska snåla med storleken nästa gång då både HeatoNs och SpawNs egna musmattor är gigantiska. Likaså fnatics version av SteelSeries QcK är väldigt stor och jag tror det är ett vinnande koncept i längden. Men för er vars spelstil inte kräver XXL så fungerar den här musmattan väldigt bra och kanske är att föredra då priset endast ligger på 129 kr i dagsläget.

  Edge Tactical Mouse Pad kan köpas hos Maxfps.se för 99 kr. Vill man ha lite mer information kan man besöka aceofsweden.com.
  Fördelar
 • Stilren design
 • Bra glid
 • Bra pris
 • Bra Precision
 • Nackdelar
 • Kanske storleken
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2010-01-31 00:16
  Verkar vara en bra musmatta. Men musen på bilden är ju bara <33333
  Den musen ser ut att komma från himmelsriket med den passformen för handen.
  #2
  2010-01-31 00:17
  #1 Tommy håller på att recensera den, lär komma upp snart. :)
  #3
  2010-01-31 17:53
  Awesome, jag gillar små mattor, och denna var rätt billig också
  #4
  2010-01-31 19:38
  är inte så speciellt dyra saker de har ACE.
  #5
  2010-02-01 16:20
  Vart kan man köpa Logitech MX518?? :O
  #6
  2010-02-01 17:52
  Det är inte Logitech MX18. Det är ACE EDGE!
  #7
  2010-04-28 19:00
  musmattan äger.....jag köpte ett paket från maxfps.cpm med musen Ace EDGE 3200 och den musmattan....jag e riktigt nöjd med passformen på musen och storleken på musmattan!
  #8
  2011-06-10 20:26
  Ska köpa ett paket på maxfps.se (samma som #7) som kostar 399kr. Prisvärt då jag vet att musen är grym och musmattan är okej :)
  SENASTE ARTIKLAR