LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION RAZER PIRANHA
Inledning:
Razer är ett ledande företag inom gamingprodukter och har utvecklat de populära mössen DeathAdder och Diamondback, för att bara nämna några. Större delen av produkter från Razer har fått toppbetyg och förväntningarna inför denna produkt var stor. Som alla produkter från Razer har även Piranha fått sitt namn från djurriket, den här gången är det från den välkända laxfisken med sågtandade tänder, pirayan.


Jag har under senaste tiden hört en del lovande ord från olika användare och jag har även sett bilder från topplag där Razers Piranha används. Ett av dessa lag är fnatic som har ett samarbete med Razer och har bland annat låtit sin egna cArn lämna en kommentar på Razers hemsida. Något man dock får ta med en nypa salt då samarbetet finns och utlåtandet är snarlik med Razer Piranha:s "slogan", True-to-life experience.

"With it's true-to-life positional audio and exceptional microphone clarity, the sleek and ergonomic Razer Piranha doesn't just put the excitemen back into gaming, it inspires absolute confidence in me and my team during competitive gameplay."
- Patrik "cArn" Sättermon, Counter-Strike 1.6, Fnatic

Allt detta har lätt till att förväntningarna har ökat lavinartat under den korta tid headsetet har funnits ute på marknaden.

Detta finns i förpackningen:
1st Razer Piranha Gaming Communicator
1st Snabbmanual
1st Certifikat för att man är en del av Razer
1st Produktblad för andra Razer produkter
2st Klistermärken

Specifikationer, tillbehör och konstruktion:

 • Anslutning: 3.5mm stereo + USB för LED
 • Volymkontroll: Ja
 • Kabellängd: 3 m
 • Frekvensomfång: 15 - 23000 Hz
 • Känslighet: 114 dB
 • Impedans: 32 Ohm

  Mikrofon:
 • Frekvensomfång: 80 - 15000 Hz
 • Känslighet: -38 dB
 • Impedans: -2 kOhm


 • Första intryck:
  Till skillnad från många gamingförpackningar som är gjorda av hårdplast och därigenom svåra att öppna, låg Razer Piranha i en mörk kartong med omslutande mjukplast. Den mörka kartongen är väl utformad och ger ett seriöst intryck. Med stylad text på Piranha och med det karakteristiska Razer-märket får boxen lite färg. Väl inne i förpackningen ser headsetet en aning liten ut, men väldigt snygg.  Design:
  Headsetet är till konstruktionen likt Sennheisers PC-serie, men med vissa olikheter. Öronmuffarna är en aning mindre och kudden är klädd av samma sorts tyg som hos Sennheiser. Hela headsetet är svart och har ett stilrent utseende. Med de lite mer vassa taggarna på utsidan av öronmuffarna får man ett ergonomiskt intryck och ger headsetet det där lilla extra som står ut mot konkurrenterna. Den raka staven som mick bidrar till det genomlöpande intrycket av stilrenhet. Trots det stela utseendet på micken har den ett parti likt de flesta headset som är av gummi och det gör micken en aning böjbar. Micken är fäst på så sätt att man kan vrida upp den om den inte används, vilket mer eller mindre är standard för headset.

  Självklart är även bygeln som placeras på huvudets hjässa försedd med det mjuka material som öronmuffarna har. Som alla elektroniska produkter från Razer är även Piranha försedd med LED, detta finns på den vassa plast taggen på utsidan av öronmuffarna och även på volymkontrollen finns Razers egna märke upplyst. Detta ljus kan man välja att "slå av" genom att koppla ur USB-kabeln som endast är till för att få ström till lamporna. Volymkontrollen som har en kläddesklämma och även har en skjutknapp för att mutea mikrofonen är placerad på den väl tilltaga 3 meters kabeln. Skjutknappen är dock aningen lös och det medför att man kan råka stänga av mikrofonen. Den 3 meter långa kabeln går från vänstra örat och är väl avskärmad från störningar genom en tygväv som ligger runt kabeln, dock kan ljud uppstå om man skrapar kabeln mot något lite hårdare som t.ex en dragkedja på en tröja. Detta är inte något man lägger märke till när man spelar, men är det tyst och man rör sig mycket (kan inte sitta still) kommer man garanterat höra ljudet.

  Placeringen på huvudet är lite annorlunda mot Sennheiser, Philips och Koss som jag använt mig av tidigare och det tar därför lite tid att placera på ett sådant sätt som känns bra. Öronmuffarna ligger på öronen och stänger därför inte ute ljud från omgivningen, vilket kan ses som både fördel och nackdel. Som nästan alla headset kan man justera storleken på headsetet genom att skjuta in eller dra ut öronkuddarna från huvudbygeln och passar därför de flesta storlekar på huvuden. Det går dock inte att justera bredden och i början kändes det som om de tröck mot öronen. Detta kunde jag med glädje motverka genom att "böja ut" bygeln lite. Efter att använt Piranha ett tag går det rätt enkelt att få på sig headsetet på ett bra sätt och den känns bra att ha på sig.

  Ljud:
  När jag packat upp den och kopplat in allt gick jag in i Counter-strike. Det var en aning lägre volym än med Sennheiser, men genom att ändra volymen så fick jag en bra återspegling av ljudet inne i spelet. Man hör såpass bra att haxxen sitter där de ska och hsen avlöper varandra :P. Efter ett antal PCWer och inte haft några större problem måste jag medge att ljudet är riktigt bra för CS.

  Sedan testade jag att sätta på en en bas-rik låt för att känna efter hur det låter när man spelar musik. Jag drog upp basen både i winamp och på mitt ljudkort och blev riktigt positivt överraskad av resultatet. Basen gav ett ordentligt tryck, dock inte lika tungt som från en riktig baslåda, men klart bättre än andra hörlurar och headset.

  Måste även tillägga att ljudet från micken är väldigt bra och att det inte är några som helst störningar mellan mick och hörlurarna. Ett kristallklart ljud enligt vissa på ventrilo :P


  Slutsats:
  Jag har provat en del headsets och Piranha ligger på en delade förstaplats tillsammans med Sennheiser PC161. Med bra ljudåtergivning och riktigt bra bas passar den såväl till film/musik som till spel. Den har inte bara ett skönt inre utan även ett elegant yttre. Med den raka staven till mick bidrar till den stilrena designen samtidigt som den ger bra ljud till åhörare på ventrilo. Dock är headsetet en aning litet och trycker mot öronen som går att motverka med att "töja ut" skulle kunna vara åtgärdat från början. Även en lite trögare muteknapp skulle sitta fint. Helhetsintrycket är dock på topp och jag är riktigt nöjd med Piranha.
  Fördelar
 • Bra ljud ingame
 • Grym mick
 • Sitter bra på huvudet
 • Av- / på-slagbart ljus
 • Snygg design
 • Bra bas
 • Nackdelar
 • Trycket mot öronen (som iofs gick att få bort genom att böja lite)
 • Lite känslig muteknapp
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2008-04-25 17:24
  Där kom det som alla väntat på och vill ha, recension, Najs!

  Bra arbetat!
  #2
  2008-04-25 17:29
  Ser skit snygga ut, Inte så dyra heller vilket som är mkt bra, Tack för en bra recension Stressless
  #3
  2008-04-25 17:36
  nice recension :D
  #4
  2008-04-25 17:59
  Dom ser nice ut, men aldrig gillat hörlurar som inte täcker öronen...
  Vet inte om dom är skön eller så för jag har inga kompisar som har dessa hörlurar.
  #5
  2008-04-25 20:22
  Sitter också med det, SJUKT bra headset! :)
  #6
  2008-04-26 01:16
  Ser bra ut :)
  #7
  2008-04-26 12:53
  sponsrade av razer eller? recensera gärna något annat, jag hatar alla razers produkter. och ja, jag har testat deras möss, musmattor osv. iofs deras headset för 1000kr+ är ganska nice.
  #8
  2008-04-26 13:17
  #7 Ja vi är sponsrade, men Razers produkter är heta och vi recenserar dem för folk vill läsa dem. Vi kommer givetvis recenera andra produkter med.
  #9
  2008-04-27 18:52
  #7 Du tänker lite fel där tror jag.. Du hatar saker som du inte testat, hmmmm. Ge det en chans :) Bara för att du har haft en dålig erfarenhet tidigare så betyder det inte att allt är kasst.
  #10
  2008-04-28 14:37
  #7 Word ^^

  Ser väl ut som Sennhieser lurar, men det ska vara helomslutande.. :)
  #11
  2008-05-01 04:35
  Jag älskar razers produkter, har dock inga razer lurar än, får se nu när man skaffat jobb om man inhandlar ett par!

  ont. Fin recension
  #12
  2008-05-30 08:21
  resenscion av baracuda vore jag tacksam för :)
  #13
  2008-07-08 16:25
  Najs Resenscion :D . Gillar Razer . Men jag gillar messt hörlurar som töäcker öronen ;)
  #14
  2008-07-30 00:00
  Har såna lurar själv och tycker som du att mute knappen e lite väl känslig + att dom tål väldigt lite, mina gammla sennhiser 166 USB tappa jag i golvet hela tiden typ och dem funka för de, men dom här tappa jag 1 gång och ena öronkåpan lossna men det var bara att trycka tebax men iaf ^^
  #15
  2008-08-01 13:23
  :P fin recension funderar på att köpa ett sont där har bara noge billigt skräp nu (hör typ inga steps alls)
  #16
  2008-08-22 19:44
  väldigt bra headser :D
  #17
  2008-09-10 16:01
  Ser riktigt bra ut, fin recension. Jag får ta och kolla på de headsettet ;)  Kemistry :>
  #18
  2008-09-26 20:21
  Nice work!
  #19
  2008-11-23 18:55
  vad kostar den ?
  #20
  2009-01-07 18:39
  De billigaste finns på http://www.it-shoppen-butik.se/ vet inte om det är in pålitlig site men endå
  #21
  2009-01-23 22:40
  är lite trött nån som kan skriva pris!
  #22
  2009-02-15 20:04
  #21

  Svårt å söka på t.ex elgiganten / siba eller på google?
  #23
  2009-02-20 10:47
  #21 695kr @ MaxFPS.se (http://www.maxfps.se/product_view.aspx?productid=1259)

  #22 Han var ju trött -.- xD :D
  SENASTE ARTIKLAR