LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION RAZER MOUSE BUNGEE
Inledning

Många har säkert tänkt någon gång ”störande att sladden till musen ska röra på sig så mycket”, det finns en lösning till detta störande moment. Svaret är bungee, jag har tagit en närmare titt på Razers egna mouse bungee.


Specs
Anti-slip feet
Rust-resistant taut spring arm to allow cable flex
Head grip for mouse cord management
Weighted base for stability
Space-saving structure
Approximate Size : 115 mm / 4.53” (Length) x 50 mm / 1.97” (Width) x 121 mm / 4.76” (Height)
Approximate Weight : 105 g / 0.23 lbs
Design

Designen är en fast bas med en väldigt rörlig arm och en svart snygg färg. Under finns det gummiaktigt material som ska göra att den står fast på bordet medans sladden sträcks av att du rör på musen. Ingenting speciellt att säga kring designen mer än att den är snygg och stilren.
Användning

Till denna bungee hade jag tänkt att testa tre möss, razer deathadder chroma, steelseries sensei och microsoft intellimouse explorer 3.0. Det första jag reagerade på när jag skulle sätta fast sladden från min deathadder var att det behövdes en del kraft för att få den att sitta på plats. Eftersom sladden till deathaddern är mindre och smalare än sladden till någon av de andra mössen jag har tänkt att testa så blev jag lite fundersam om det ens skulle passa med någon annan mus.

Jag valde att använda mitt bankkort för att få sladden på plats innan jag började använda den. Det är två fästen där sladden ska sitta och en av dom verkar ha en tendens att trycka ut sladden efter ett tags användning. Jag spelade några matcher counter-strike och blev direkt förälskad i denna produkt. Sladden rör sig inte över bordet eller ger ifrån sig ett störande ljud, utan det är verkligen ljudlöst och ger en behaglig känsla när man spelar.

Efter ett tag av aktivt spelande så märkte jag att sladden lossnade från bungeen och jag var tvungen att sätta fast den igen, detta hände inte bara en gång utan flera gånger. Jag testade att sätta fast sladden till de andra mössen men det gick inte, denna bungee är troligtvis byggd bara för razers möss.

Min lösning till att sladden lossnade var att sätta en bit tejp, någonting som man helst inte vill göra då produkten borde fungera som den ska. Även gummit som sitter under bungeen började att bli utnött så den står inte riktigt fast på bordet längre.
Slutsats

Snygg design, halvdant byggd då sladden lossnar och jag är tvungen att använda mig av tejp för att den ska sitta kvar. Gummit som sitter under nöts ut och drar åt sig en del damm som gör att den inte står på plats hela tiden.

Att sladden släpper kanske är någonting som är vanligt bland bungees men enligt mig ska det inte hända.

Pris

Lite dyr jämfört med andra bungees. Går att köpa på maxgaming.se för 249kr
Fördelar
 • Slipper rörlig sladd som släpar på bord och musmatta
 • Fungerar bra till en början
 • Nackdelar
 • Sladden lossnar efter ett tag
 • Gummit under foten nöts ut och tappar greppet
 • dyr
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2016-02-16 19:37
  Bra recension :) jag va inte alls nöjd med min. Använder den inte längre.
  #2
  2016-02-16 22:49
  Finns en bungee på maxgaming för typ 200, den funkar bra :) O ja sladden hoppar ut men det är bara sätta en liten tejpbit så löser det sig!
  #3
  2016-02-17 19:01
  #3 Jo jag har tänkt beställa en sån bungee.
  #4
  2016-03-08 13:05
  Någon som har erfarenhet från Razer Deathadder Chroma och kan rekommendera en som INTE hoppar ut? Vill att produkten ska fungera utan att man ska behöva tejpa etc.
  #5
  2016-05-17 15:56
  Jag kör den som följde med min Zowie FK2.
  Det som är bra med den är att den är väldigt tung så den hänger inte med om man skulle rycka till, som hände min förra Mouse Bungee v2 jag köpte hos MaxFPS.
  SENASTE ARTIKLAR