LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION ZOWIE G-SR
Inledning
ZOWIE är tillbaka och denna gång med en ny musmatta. Den nya mattan heter SR och finns i två storlekar G-SR/P-SR varav G är den större och P den mindre varianten.


Specifikationer
 • The smooth and even texture offers a consistent and comfortable glide
 • Newly designed rubber base offers increased stability on any surface
 • 100% compatible with all types of mice
 • Dimension:
 • P-SR: 355 x 315 x 3.5 mm

  G-SR: 480 x 400 x 3.5 mm

  Design
  Med alla dessa musmattor som lanseras varje år så kan man fråga sig vad är egentligen nytt med just den här mattan? Vad är skillnaden? Varför är denna bättre?

  Vad det gäller ZOWIE G-SR så har man tagit fram en ny och unik gummibas som ska ge spelaren en 100% platt yta samtidigt som man behåller det mjuka.

  Många andra musmattor som exempelvis Steelseries använder ett gummi som har luftbubblor i sig och när man drar musen över en sådan matta så får man ett inkonsekvent underlag då basen är svampig (spongy) och trycks ihop. Detta är vanligtvis inget större problem men med denna nya basen ZOWIE använder så slipper man det och ytan är alltid 100% platt och detta gör att den skiljer sig lite från mängden.
  Undersidan fäster extremt bra mot skrivbordet. Bland de bästa underlagen jag sett när det kommer till anti-glid.

  Den större varianten är riktigt stor med en yta på 480 x 400 x 3.5 mm medan den mindre varianten för er som kanske inte riktigt har plats är 355 x 315 x 3.5 mm. Själv lever jag efter filosofin: the bigger the better! Perfekt för den som kör lägre sensitivitet i spel.

  Trycket är ganska snygg. Tittar man på den så ser man deras logo i 3D och jag var faktiskt tvungen att känna efter med handen första gången så att det inte var något som faktiskt stack upp ur mattan och att den verkligen var helt platt, vilket den var! Tro det eller ej, det har hänt att man tryckt logotyper och liknande uppe på mattan vilket har bidragit till en inte så slät yta.

  Man har också tryckt dit en vit logotyp i mitten på mattan och man kan därför vända på mattan när man kanske känner att ena sidan slitits ut och ändå ha exakt samma utseende då logon ser likadan ut på båda hållen.

  Det jag direkt känner att jag saknar är en sydd kant. Både för hållbarhetens skull men också för komforten. Tycker det är lite dumt att man skippat den men det är kanske inte en deal-breaker för min egen skull.  Användning
  ZOWIE G-SR fungerar utomordentligt bra i alla lägen. Glidet är ganska mittemellan. Den är inte supersnabb men den har inte heller en massa friktion. Lagom helt enkelt. Jag märker en viss skillnad tack vare den nya gummibasen och den känns slätare när man spelar på den jämfört med vissa (inte alla) musmattor.  Slutsats
  ZOWIE G-SR är en musmatta jag kan rekommendera att man ska spanar in om man är ute efter något nytt. Det finns bara en sak jag kan anmärka på och det är avsaknaden utav sydda kanter. Utöver det är det bara positiva egenskaper. Glid/friktion har en bra balans och den nya gummibasen gör sitt jobb och bidrar till en slätare musmatta. Den är ganska snygg också med sitt 3D tryck.

  ZOWIE G-SR kan köpas hos exempelvis Maxfps.se för 295 kronor. Tycker att man kanske kunde dragit av några kronor på priset då den saknar sydda kanter vilket många konkurrenter inte gör i samma prisnivå.
  Fördelar
 • Bra balans med glid och friktion
 • Snygg
 • Två storlekar varav en är väldigt stor
 • Bra grepp mot underlaget
 • Nackdelar
 • Inga sydda kanter
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2015-07-30 18:09
  Sista länken länkar till Deathadder Chroma.
  SENASTE ARTIKLAR