LOGIN
SENASTE NYHETER
SENASTE ARTIKLAR
LÄROVERKET DE_DUST2 - B SOM CT
Inledning
Defensivt spel
Offensiv positionering
AWP
Rifle
Setuper
Mörkt spel
Haxx
Avslutande ord
INLEDNING
Att veta hur man spelar på lången är bra. Att veta hur man spelar på catwalken är också bra. Att veta hur man spelar vid mittporten är praktiskt. Att veta hur man spelar på B är dock helt och hållet nödvändigt för att inte bli helt överkörd under CT-halvan på Dust2.

B är en mycket viktig väg att hålla. Många misslyckas, vilket får till följd att T kan dominera området och komma och gå som de vill. Detta leder i sin tur till att CT antingen ger iväg massvis med gratisrundor eller förstärker B med fler spelare. Om det sistnämnda sker leder det till att anfallarna mycket lättare kan attackera andra delar av kartan. CT måste återmotverka och hela spelet blir instabilt - eller som man säger på fotbollsspråk: hawaii. Därför är det viktigt att se till så att man verkligen har ett bra försvar på B. Motståndarna ska inte kunna springa in hur de vill på B, det är ju nämligen första steget mot dominans!

Det lättaste sättet att få ett bra B-försvar är att ha en eller flera bra spelare där. Har man två spelare vid B ska dessa inte bara kunna försvara B, de måste även kunna tackla återtagningar av A på ett bra sätt, då de många gånger kommer att vara själva mot många terrorister i viktiga rundor. Har man bara en spelare på B får förstås allt detta mycket större vikt. Han eller hon måste nu också vara bra på att spara sitt vapen, om inte medspelarna gör sitt jobb tillräckligt bra.

Det finns många olika sätt att försvara B på. Alla dessa har såklart sina egna fördelar och nackdelar och därmed olika lägen då de helst används. AWP-spel är som vanligt effektivt mot långsamt arbetande lag, precis som setuper. Defensivt spel är bra då man ofta förlorar B-spelare men vill undvika det. Vill man inte att motståndarna ska planta ska man däremot vara inne på bombplatsen. Riskerar man en snabb och koncentrerad attack kan det vara bra att inte ha en AWP, då dessa lätt slås ut om tempot är högt och flashar och rökgranater smäller av överallt. Flexibilitet, bröder och systrar, är dagens nyckelord.
KOMMENTARER
#1
2008-03-10 18:54
Bilderna till "den bästa flashsetup du sett" är inte där ;)
#2
2008-04-17 19:18
ordnat
#3
2010-07-02 18:54
Bra guide!
#4
2011-01-12 06:41
Den nästa sista bilden! när man haxar där, kommer skotten vid typ trappan då ? vid dom lådorna där eller vad ? :P
#5
2011-02-08 18:04
Tackar, bra guide! :)
#6
2011-07-08 20:52
Bra guide man tackar (Y)
AKTIVA TRÅDAR
BRUTALCS UNDERSÖKNING
Vilka karta spelar du helst DM på? (476 röster)

de_dust2
de_mirage
de_inferno
de_nuke
de_cache
de_tuscan
de_train
de_season
de_overpass
Någon annan

SOCIALA MEDIER