LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION SENNHEISER PC 360 G4ME
Inledning
Under 2008 recenserade jag ett headset som går under namnet Sennheiser PC 350. Ett renodlat gaming headset i högsta klass. Det har hänt mycket sedan dess, många nya produkter har hittat ut på hyllorna och jag har det senaste året använt Qpads 1339-headset.

Nu är det dock dags att testa uppföljaren till just PC 350, det vill säga Sennheiser PC 360 G4ME Gaming Headset. Frågan är om den håller samma höga klass som sin föregångare? Läs vidare så får du reda på det. Men först lite specifikationer!

General
Wearing style: Headband, double sided
Cable length: 3 m
Connector: 2 x 3.5 mm for desktop/laptop
Weight: 300 g

Headphone
Frequency response: 15 – 28,000 Hz
Impedance: 50 Ω
Sound pressure level: 112 dB

Microphone
Frequency response: 50 – 16,000 Hz
Pick-up pattern: Noise canceling
Impedance: 2 kΩ
Sensitivity: -38 dBV/PaFörsta intryck och design
När jag håller i headsetet som fortfarande ligger i sin förpackning så känner jag att man kanske borde lagt ner lite mer energi på just förpackningen. Ett headset som kostar över 1500 kronor bör kanske gå en något mer lyxigare och säkrare förpackning. Istället ligger Sennheiser PC 360 direkt i lådan som vilket annat headset som helst, det känns lite billigt och förmedlar inte riktigt känslan om att det är ett grymt headset man köpt.Hur som helst, förpackningen är ändå inte allt och när jag packat upp det så är första tanken som slår mig att det inte väger speciellt mycket, endast 300 gram. Sedan ser jag att allt i stort sett är gjort i plast, det enda som består av metall är "gallret" på kåporna. Detta betyder dock inte att det är skit, headsetet känns faktiskt ganska solida och förmedlar en viss känsla utav kvalitet.

Sennheiser PC 360 är nästan helt mattsvart och jag gillar faktiskt designen då det är stilrent och enkelt utan en massa krimskrams som en del andra headsets brukar ha. Det enda som är lite blankt är vissa delar utav mikrofonen.Mikrofonen sitter på den vanliga platsen, det vill säga vänster kåpa och är nedfällbar. Den känns helt okej och sitter inte löst som jag ibland upplevt när jag recenserat headsets, man kan alltså dra den halvvägs ner och låta den vara där utan att den skulle falla hela vägen ner. Man kan även böja mikrofonen till och från munnen då mittenpartiet utav mikrofonen är utav gummi.

En annan sak som skiljer sig lite ur mängden är att mikrofonen automatiskt stängs av när man har den uppfälld. Detta är en bra funktion enligt mig då det blir väldigt smidigt att muta mikrofonen. Man har lagt in ett ordentligt klickljud med när man fäller ner/upp mikrofonen så att man tydligt hör när den sätts på/av.På den högra kåpan hittar vi nästa användbara funktion, nämligen en ljudkontroll. Man vrider helt enkelt på den lilla knappen för att höja och sänka volymen. På detta viset slipper man helt och hållet en dosa som oftast bruka fästas på sladden och man slipper också då att leta efter sladden i mörkret varje gång man vill ändra ljudet. En sak jag tänkte på var att man inte kunde stänga av ljudet helt, utan bara sänka till 0 så att man inte hörde något, kanske ingen big deal men känns som man kunde lagt in den möjligheten också när man ändå höll på.När man väl har headsetet på huvudet så känns det väldigt bra. Det är väldigt komfortabelt och ligger lätt på huvudet. Kåporna är mjuka, och man kan ställa in storleken så att den passar större delen av spelarna. Detta är ett headset man lätt kan ha på sig i flera timmar utan problem.PC 360 är helt öppna. Detta innebär att de täcker hela öronen men släpper igenom både luft och ljud. Det gjorde inte föregångaren PC 350 då den var raka motsatsen - helt slutna.

Med öppna kåpor innebär detta att man inte blir lika varm om öronen vilket kan vara skönt, men samtidigt kan det innebära att vissa miljöer kanske inte är helt optimala. Sitter man och LANar så hör kompisarna som sitter bredvid allt jag hör i headsetet och har jag inget eller lågt ljud i headsetet så hör jag allt ljud som kommer utifrån.

Sen om detta är positivt eller negativt får var och en avgöra själva. Jag personligen upplever inte det som ett problem för när man spelar på normal ljudnivå så hör man inte ljudet utifrån, ljudet i headsetet överröstar allt annat ljud, så länge man inte kör jättelågt ljud.
Spel, musik och film
Under testet använder jag mig utav ljudkortet som heter Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer. Jag provar de senaste spelen så som MW3, BF3, Assassins Creed och såklart CS.

När jag startat upp Battlefield 3 och börjar springa ut på de stora fälten så känner jag mig väldigt nöjd över ljuden jag hör. Bomber och granater smäller av runt omkring mig och jag blir riktigt taggad när explosionerna är så fylliga. Min spelupplevelse är helt klart bra med Sennheiser PC 360. Även i MW3 och Assassins Creed låter allt väldigt bra. Diskanten är klar och basen fyllig.I Counter-Strike låter det precis som förväntat - så bra som det bara är möjligt med tanke på att spelet är så pass gammalt. En sak jag hade lite problem med var att basen var alldeles för hög i CS och när man sköt med AWP så dånade det lite väl mycket i lurarna vilket var rätt oskönt. Men detta löste jag genom att helt enkelt sänka basen i ljudkontrollen i Windows.Efter ett par filmer och flertalet låtar så måste jag säga att headsetet presterar riktigt bra även inom dessa kategorier. Ljudbilden är återigen väldigt bra och ger mig en angenäm stund framför datorn.

Även mikrofonen håller hög kvalitet och levererar kristallklart ljud precis som den ska.
Slutsats
Sennheiser är kända för sitt kvalitetsljud och med PC 360 gör de ingen besviken. Man levererar ett headset som återger ett väldigt bra ljud inte bara i spel utan även för film och musik. Ljudet är en klar förbättring mot föregångaren PC 350 och även konstruktionen har blivit snäppet bättre eftersom man inte längre behöver kontrolldosan då man nu istället kan ändra volymen och stänga av mikrofonen direkt på headsetet.

PC 360 är ett komfortabelt headset med fyllig bas, klar diskant som ger en gärlig nöjesupplevelse. Jag har inte upplevt några större problem alls utöver att basen slog igenom lite i CS (vilket man lätt kunde fixa) och att den öppna designen släpper igenom väldigt mycket ljud vilket kan störa omgivningen i vissa situationer. Frågan är då bara om man gillar öppen design och för egen del så spelar det faktiskt ingen större roll.

Med en prislapp på runt 1400 kronor så måste jag säga att ett det absolut är värt pengarna då man får väldigt bra headset som möter kraven som den seriösa spelaren ställer på sin utrustning.

Sennheiser PC 360 kan köpas hos MaxFps för 1390 kr.
Fördelar
 • Sitter bekvämt
 • Mycket bra ljud i både lurar och mikrofon
 • Bra konstruktion för mikrofon och volymkontroll
 • Klar förbättring mot föregångaren PC 350
 • Nackdelar
 • Den öppna designen kan i vissa situationer störa omgivningen
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2011-12-06 19:39
  Ser riktigt nice ut.
  #2
  2011-12-06 19:45
  Ser sköna ut men dock inga jag kan tänka mig att köpa:P, håller mig till steelseries
  #3
  2011-12-06 19:55
  Bra recension, saknar dock att den inte stänger ute ljud :(
  #4
  2011-12-06 20:12
  bra skrivet :)
  #5
  2011-12-06 20:14
  Ser bra ut, skulle dock inte lägga så mycker pengar på ett headset.
  #6
  2011-12-07 07:55
  Nice skulle ja ha nya lurar nångång skulle ja lungt köpa dom där :)
  #7
  2011-12-08 21:15
  gött !
  #8
  2011-12-21 13:23
  Ser bra ut
  #9
  2012-02-05 07:21
  Läcker väldigt mkt ljud
  #10
  2012-03-03 21:52
  ser fula ut :o
  #11
  2012-03-04 17:46
  :cool:
  #12
  2012-03-05 06:11
  Sägs vara bra mic på dessa.
  Funderar på att kasta mina gamla och ge mig in på nya! :D
  #13
  2013-01-14 14:08
  Köpt, asbra.
  SENASTE ARTIKLAR