LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION MIONIX PROPUS 380
Inledning
Nu är vi tillbaka med ytterliggare en recension här på BrutalCS. Denna gång är det Småländska företaget Mionix som står i fokus med sin nyaste musmatta som går under namnet Mionix Propus 380.

Citat

Mionix Propus 380 is unique in many ways, and probably the best mousepad on the market when it comes to tracking performance

Carl Conradsson, Mionix


Unique Features
- Unique silver-metallic plastic coating ensures optimal tracking
- Fine textured surface for a smoother glide and precise movements
- Extra wide tracking area for sweeping movements without interruption
- Unique material combination for durability and feel

Teknisk information
- S.Q.A.T värde: 9
- Storlek: 380mm x 260 mm
- Tjocklek: 4 mm
- Yta: Ultra-fine texture
- kompatibilitet: LED-optical & laser
Första intryck och design
Propus 380 levereras i en mörk papperskartong. En ganska enkel förpackning som inte är speciellt intressant. På baksidan utav kartongen finner man lite information om musmattan och dess namn. och lite teknisk information som jag tagit med en bit upp här på sidan.

När jag plockat fram musmattan och ser direkt att den glittrar i ljuset från datorskärmen. Jag vet redan från början varför det glittrar då jag forskat lite om musmattan på google. Mer om det kommer längre in i recensionen.

Musmattan är svart, men uppfattas mer som mörkgrå. En liten logotyp hittas i ena hörnet och i andra namnet på musmattan. Allt är tryckt i väldigt litet format. Känns stilrent. Runt kanten så är går det en snorgrön rand. Jag tycker det är en riktigt snygg detalj, Propus 380 får extra designpoäng!

Undersidan är i svart gummi och underdelen är en aningen tjockare än ovandelen. Propus är alltså en hybridmatta, men personligen tycker jag den känns mer som en hård matta än en mjuk. storleken är 380mm x 260 mm samt 4 mm tjock.

jag får väl nämna att formen inte är helt rektangulär, då kanten går in både uppe och nere. Lite svårt att förklara, se bilderna så förstår ni direkt!
Användning

Möss som användes i testet:
Razer DeathAdder
Logitech MX518
Ace EGDE GX500


När jag sitter och slösurfar första gången märker jag ganska snabbt att mattan är väldigt obekväm. Kanten på musmattan sitter och skaver mot min handled i stort sett hela tiden. Detta är kanske inte helt och hållet mattans fel. Mycket beror på hur man sitter. Exempelvis så sitter jag något lägre än bordet när jag slösurfar och då hamnar min handled i ett läge mot kanten som är väldigt oskönt. När jag spelar däremot så har jag armbågen på armstödet och då hamnar jag lite högre upp med handleden och då märker jag inte av problemet lika mycket.

Detta problemet uppstår ganska ofta när det rör sig om hårda mattor som är lite högre på höjden. Hade mattan varit 2 mm istället för 4 mm så hade jag nog inte upplevt problemet.Glidet är ganska bra likaså precisionen, det är lite motstånd när man drar musen över mattan vilket bidrar till att jag har mer kontroll över mina rörelser med musen, dock tycker jag personligen att jag har mer kontroll med en mjuk musmatta. Det känns som glidet är väldigt standard och i ett blindtest hade jag nog inte kunnat urskilja Propus 380 bland andra liknande mattor från andra tillverkare.

Mattans ovansida är väldigt slät och inte skrovlig, vilket bland annat gör att det inte låter allt för mycket när man drar musen över den. Som jag nämnde tidigare så glittrar mattan. Detta beror på att man blandat in en typ utav silver-metall i plasten. Detta gör man inte främst för att det ska glittra fint utan för att lasermöss ska kunna läsa av underlaget bättre.Storleken känns okej med. Upplever inte att den är för liten. Kanske hade man kunnat lagt på en centimeter eller två på höjden. Mattan sitter för övrigt väldigt stabilt på bordet, även under de mest häftiga rörelserna.

Slutsats
Mionix Propus 380 känns överlag som en bra musmatta. Har man problem med att sin lasermus inte läser av underlaget bra så är Propus 380 kanske värt att prova på. Jag ser inga direkta nackdelar mer än att kanten skaver lite, men det beror som sagt mest på på hur jag sitter. Storlek, glid och precision är helt okej.

Mionix Propus 380 kan köpas hos Maxfps.se för 229 kr.
Fördelar
 • Fin design med yta som glittrar
 • Bra glid och precision
 • Bra avläsning för både optiska och lasermöss
 • Nackdelar
 • Kanten skaver lite
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2011-03-07 22:02
  Den ser faktiskt ganska skön ut om jag ska vara ärlig. Hade den varit större så hade jag testat en :D
  #2
  2011-03-11 08:52
  JAG VILL HA SÅN!
  #3
  2011-03-11 17:21
  #2, så köper man en ;)
  #4
  2011-04-10 11:57
  :angry: ^_^ :love: <:( :O :love: ^_^ :cry: :/ :o
  #5
  2011-09-21 21:02
  Håller mig till Zowie swift
  #6
  2011-10-27 15:36
  :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool:
  #7
  2012-03-05 06:09
  Beställde detta nyss ;D
  SENASTE ARTIKLAR