LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION OZONE GROUND LEVEL XT
Inledning
Jag har fått i uppgift att granska en musmatta från företaget Ozone. Jag personligen har aldrig tidigare haft tillfället att testa någon produkt från just Ozone, så det ska bli spännande att se vad de har att erbjuda. Just denna gång är det den supertjocka musmattan Ozone GROUND LEVEL XT Gaming Mousepad - Extra Thick som jag ska recensera här på BrutalCS.

Specifikationer:
- En botten av gummi för bästa grepp.
- Yta av mjukt tyg för perfekt glid.
- Storlek: 320 x 285 x 6 mm
Första intryck och design
I väntan på att paketet skulle anlända så spanade jag in musmattan på Maxfps.se. Där fick jag intrycket att mattan skulle vara gigantisk och skulle kunna mäta sig med SteelSeries QcK - fnatic edition.När jag väl fått hem paketet så tog jag mig tiden att läsa lite på boxen som musmattan levererades i. Förpackningen var rätt cool, dock inget jättemärkvärdigt. Jag la märket till att man inte verkar ha koll på det svenska språket då det står följande:
Citat

Mus med gummi baserat för gripa om, och mjuk tyg yta för perfekt glida. Extra tjocklek för förbättrat komfort.


Googletranslate for the win? :DInte hela världen, men det drog ner på betyget vad de gäller det första intrycket. Hur som helst, jag packar upp mattan och blir lite besviken då jag ser att musmattan inte alls är så stor som jag tidigare trott. De höga förhoppningarna kunde kanske förhindrats genom att läsa specifikationerna på sidan istället för att anta något, men men..Musmattan är helsvart, men lite röd text och en vit logo i hörnen. "It´s all about evolution" går att läsa, vilket verkar vara företagets slogan. Musmattan är hela 6mm tjock och är utav den mjuka sorten. Underdelen är utav gummi. De flesta vill även veta vad den luktar och jag kan säga att den har en svag doft utav gummi, inget märkvärdigt. Får intrycket att mattan är utav hög kvalitet.

Användning
Tjockleken gör att mattan känns väldigt stabil och ligger även stabilt på bordet, detta även om ditt underlag kanske inte är helt optimalt med en massa gropar eller liknande. Mattan går i övrigt rulla ihop vilket underlättar för er som LANar.Glidet är bra likaså precisionen. Jag har testat många musmattor under min tid i BrutalCS och jag skulle villja ge det godkänt i betyg, det hade kunnat vara lite bättre faktiskt.

Jag måste anmärka på storleken. Jag är en spelare som behöver utrymme då jag ofta gör rätt stora rörelser med musen och har dessutom låg sens ingame. Är ni osäkra kan ni jämföra måtten med er nuvarande musmatta för att få en uppfattning om hur stor musmatta just ni behöver.

Efter en tids användning känner jag att kanterna skaver lite mot handleden. Detta kan bero på att jag är tvungen att köra kortare och snabbare rörelser än vad jag är van vid. Har nog lite att göra med i vilken höjd man sitter med handleden. Jag sitter så min handled går snett så den i stort sett vilar rakt mot kanten. Lite oskönt, dock inte hela världen då det inte skaver så pass mycket så folk som ser handlederna tror att jag är emo. Fniss. Det nöts dock bort efter en kort stunds användning.

Har endast kunnat testa musmattan med ZOWIE EC1 samt Razer DeathAdder. Med dessa mössen fungerade det utmärkt att spela med mattan.

Slutsats
Ozone GROUND LEVEL XT är en relativt bra musmatta med material i hög kvalitet. Priset ligger på runt 130 kronor vilket får ses som billigt och jag tycker man får relativt mycket matta för pengarna om man nu klarar av att spela på det lilla utrymmet som finns.

Jag kan dock inte ge mattan ett jättebra betyg då den bara är en matta i mängden och varken sticker ut eller briljerar. Det finns väldigt många mattor ute i handeln och en stor del utav dessa är klart mycket bättre.

Har man ont om pengar och behöver en musmatta snabbt så kan detta vara ett bra alternativ. Ozone GROUND LEVEL XT kan köpas hos Maxfps.se för 129 kr.
Fördelar
 • Tjockleken
 • Dugligt glid
 • Duglig precision
 • Priset
 • Nackdelar
 • För liten
 • Skaver mot handleden (lite i början)
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2011-02-15 00:14
  Den verkar nice, lite liten bara. Bra recension! :)
  #2
  2011-02-15 00:14
  Nice recension. :/
  #3
  2011-02-15 00:17
  Ingen höjdare alltså
  #4
  2011-02-15 04:27
  Liten men smidig?
  #5
  2011-02-17 07:51
  den är la billig för att vara en så tjock, med ett märke ? :P
  #6
  2011-02-18 03:52
  Haha fin notering på google translate stavningen, själva musmattan tyckte jag själv inte verkade spec lockande, 4/10
  #7
  2011-07-28 23:55
  ska nog köpa spawns matta
  SENASTE ARTIKLAR