LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION STEELSERIES STEELPAD 5C
SteelSeries är en av de största tillverkarna av ”gaming-musmattor”. De har nu tagit fram en musmatta i samarbete med Maxfps. Det är i grund och botten tillverkat utifrån SteelSeries 5L, men har en lenare yta med lägre friktion. Vi kollar nu om denna musmatta ger dig som spelare möjlighet till bra precision och att göra snabba drag med musen!


Specifikationer, utseende och konstruktion:

Storlek: 380 x 280 mm
Uppskattad area: 1064 cm²
Tjocklek: 4 mm
Garanti: 2 år

PICT0022.JPG IMG_0336.jpg


Själva formen på denna SteelPad 5C är inte revolutionerande på något vis, den har formen av en vanlig rektangel, men en svag inböjning på nederkanten. Det är behagligt och gör att du kommer in med handen in mer på mitten av musmattan. Tyvärr har inte SteelSeries skickat med någon förvaringsask, som medföljer vissa andra musmattor. Det skulle vara att stort plus eftersom man ofta vill skydda sin musmatta om man ska iväg på till exempel LAN.

IMG_0363.jpg IMG_0373.jpg


SteelPad 5C är byggd i 4 olika lager. Översta lagret är ett tunt lager av tyg, som är lent och ger dig möjlighet till att styra musen med god precision. Andra lagret är en variant av mjuk plast, som gör det bekvämare att ha handen på musmattan under längre perioder. Det tredje lagret är av hårdplast och gör musmattan stabil. Den går alltså inte att rulla ihop som till exempel QPAD CT. Det sista lagret är en yta som är gjort för bra grepp mot bordet, så att musmattan inte ska glida omkring när du använder den.


Användning:

Vi började med att testa musmattan med våran mus Razer DeathAdder. Det fungerade kanon vid vanligt surfande och arbetande. Den översta ytan är som sagt mycket len och ger låg friktion. Musen glider fram på musmattan mycket lätt, men har samtidigt god precision.

IMG_0356.jpg IMG_0367.jpg


Vi testade sedan att gå in i spelet Counter-Strike för att testa hur funktionaliteten var där. Även här gled musen fram på mattan riktigt skönt, samtidigt som vi hade precis den precision som vi önskade. Något som vi märkte ganska snabbt var också att våran Razer DeathAdder läste av underlaget på denna musmattan bättre än på våran referens-musmatta QPAD CT.

Angående hur snabbt denna musmatta slits ut kan vi inte svara på då vi endast testade den under en period på en vecka. Vi får i alla fall känslan att denna musmatta tyvärr inte har samma livslängd som till exempel motsvarande musmattor i hårdare material eller lite tjockare tyg. Den visade inte några tecken på utslitning under våran testperiod.

Tack vare det sista lagret som har en yta som skall ge musmattan grepp mot bordet gör verkligen sitt jobb bra. Har du lagt ner musmattan på bordet så hålls den kvar där även under de hårdaste striderna i Counter-Strike. Även det andra lagret som gör den mjukare är toppen, det ger lite högre komfort för din hand.

Vi testade även med musen Logitech MX518 och det flöt på precis lika bra som med Razer DeathAdder.

IMG_0345.jpg IMG_0346.jpgSlutsats:

SteelSeries SteelPad är verkligen en riktigt bra produkt. Den ger dig låg friktion samtidigt som du har total kontroll över musen. Den ligger också stadigt på underlaget och har i vårat tycke en riktigt fin design.
Fördelar
 • Mycket bra precision
 • Låg friktion
 • Bra grepp på undersidan
 • Nackdelar
 • Inget fodral/ask medföljer
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2008-12-29 12:17
  Om*g blir nog musmattan jag köper idag :P Behöver en ny större :) Tack för recensionen!
  #2
  2010-03-21 22:01
  Hade den där i ett år, slits ut och blir riktigt dålig med tiden.
  #3
  2010-12-10 16:37
  finns den någonstans att köpa idag?
  SENASTE ARTIKLAR