LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION ACE EDGE SX500

Inledning
Återigen har vi fått chansen att recensera en ny produkt från Ace of Sweden som vi gladeligen åtar oss. Som vanlig kommer produkten i Ace's "unika" kartong som jag helt och hållet älskar. Enbart kartongen kan man skriva om hela dagen, men för att inte dra ut på det allt för mycket kortar vi ner det hela. Kartongen är gjord på sånt sätt att man kan klämma och känna på produkten direkt i butik innan man köper den, vilket uppskattas bland oss konsumenter som inte riktigt vet vad vi söker efter. Allt det man behöver veta om headsetet står i klartext med bilder på baksidan.


Specifikationer
Speaker unit: 40mm full range drivers
Adjustable headband: Yes, suspension design
Volume control: Yes, with microphone mute
Nominal impedance: 32O
Frequency response: 20 - 20.000 Hz
Sensitivity: 118 dB +/- 3dB
Microphone: Uni-directional
Removable mic: Yes, with secure lock
Jack plug: 2 x 3,5mm stereo
Cable length: 3m


Första intryck och design
Som en tvättäkta gamer har jag stött på många headset med olika former och färger. Av egen erfarenhet vet jag hur svårt det kan vara att hitta ett headset som passar. Bara för att ett headset passar en person så behöver samma produkt inte passa för en annan. SX500 har fått samma form och design som SteelSeries Siberia v2 har. Fjädrande upphängning och byglar för maximal passform och låg vikt. Med headsetet väl i handen så märker jag hur otroligt lätta Ace of sweden har lyckats få SX500 och första tanken va "vad har de prioriterat bort för att få den låga vikten?"


På sladden sitter som vanligt ljudkontrollen vilket Ace valt att göra onödigt stor och tung. Detta har dem försökt komplettera genom att sätta en klämma lite längre upp på kabeln som man sätter fast i tröjan. Öronkuddarna är gjord utav mjuk sammet vilket gör att du kan sitta en hel dag utan att känna något obehag. Kuddarna blir varken för varma eller kladdiga, men stänger samtidigt ute allt oljud från omgivningen.


Nästan alla tillverkare som gör produkter med rörliga punkter smörjer oftast in plasten med silikon. Vid närmare inspektion så ser jag att det finns tydliga spår, stora klumpar rättare sagt med smörjmedel. Någon som förstör båda finishen och första intrycket. Med en liten trasa går det dock bort lätt, men det är ju inte det första man vill göra med ett nyköpt headset.

Användning
Många har säkert gjort samma misstag som jag och kört över kabeln med stolen, och till slut har man en glapp/trasig kabel varpå man måste köpa nytt. Här har man helt enkelt tagit i med hårdhandskarna och klätt kabeln med extra tjockt gummi vilket bara är bra med tanke på tålighet och hållbarhet. Vissa kommer nog tycka att kabeln är för grov, men har man gjort en bra produkt så ska man inte spara in på en sån liten sak som just kabeln. Direkt vid "installationen" stöter jag på ett problem. Kablarna för mikrofonen/hörlurarna saknar färgmarkering. På själva höljet sitter det i stället en liten ikon så man vet vad som är vad. Att lysa med en ficklampa eller mobiltelefon bara för att plugga in kablarna i ett mörklagt datarum känns lite fel.


Headsetet ska ha 40 mm stora högtalare med ett otroligt bra och klart ljud, för att testa detta började jag med musik. När musiken drar igång blir jag väldigt överraskad. Precis som de själva har lovat så märker jag att ljudet är kristallklart med riktigt bra basåtergivning, till och med så bra att jag måste sänka lite bas via equalizern på mediaspelaren. Vissa toner som mina gamla trotjänare "SS v2" inte klarat av att spela, spelar SX500 upp utan problem.

Efter en stunds lyssnande så bestämmer jag mig för att öka volymen via volymkontrollen. Till en viss förvåning märker jag att volymkontrollen redan är nästan på max, även ljudet i operativsystemet va inställt på 100% Självklart är det bra ljud och hög nivå, men för personer som har nedsatt hörsel eller liknande problem som kräver högre ljud kommer att bli besvikna. Trots detta så står det tydligt i specifikationen att högtalarna ska klara 118 dB max, vilket nästintill är standard för alla headset. För att sätta SX500 på ett ordentligt prov så har jag bland annat valt två nya spel men mycket effekter.

 • R.U.S.E.
 • F1 2010


 • Efter några dagar framför datorn och ihärdigt spelande så är jag fortfarande positivt överraskad. Varje effekt spelas upp perfekt med kristallklart ljud och den djupa basen gör inlevelsen bara bättre. Från att testat allt från dånande artilleri till vrålande F1 motorer så lyckas jag inte hitta något negativt. Passformen känns helt underbar varje gång man tar på sig lurarna. De sitter varken för hårt eller för löst än hur många timmar du sitter.


  Mikrofonen är av standard typ (Uni-directional) vilket gör att den tar in ljud bäst från ett håll. För att göra det enkelt för oss som inte använder mikrofonen dagligen så kan man ta bort den genom att vrida hela armen 180 grader och sedan bara dra den utåt. Men samtidigt märker jag att när man vrider på mikrofonarmen så tar den i kabeln som har blivit placerat just bakom med enbart någon millimeter emellan, vilket gör det jobbigt och lite tidskrävande.


  Slutsats
  Enligt Ace of Sweden själva och återförsäljare så ska detta vara ett 100% gaming headset med en kristallklar och akustiskt spelanpassad ljudåtergivning, vilket helt och hållet stämmer. Det tog en dag innan man blev van med ljudet, men nu i efterhand så märker man tydliga skillnader mellan SX500 och andra liknande headset. Angående ljudnivån så kan det variera bland olika ljudkort. För att göra testet mer rättvist har jag testat med två olika kort, ett dyrare och ett standard. Ett liten skillnad märktes vid testet.

  Många bäckar små heter det. Vi har stött på både för och nackdelar. Ljudet är definitivt något man har lyckats med och bör tas med i framtida produkter.

  Ace EDGE SX500 går att köpa diverse butiker, exempelvis Maxfps för ca 495 kr.
  Fördelar
 • Bra basåtergivning
 • Avtagbar mikrofon
 • Kristallklart ljud
 • Tydlig mikrofon
 • 3 meters kabel
 • Lätta
 • Nackdelar
 • Ingen färgmarkering på kontakterna
 • Känns lite för plastig
 • Stor volymkontroll
 • Låg volym
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2010-09-29 07:20
  Väldigt likt steelseries siberia
  #2
  2010-09-29 08:06
  Riktigt bra recension.
  #3
  2010-09-29 10:54
  Fick idag kontakt med Fredrik från Ace of Sweden. Det har varit lite problem med deras mejlserver, därför det sena svaret. Volymkontrollen valde dom att göra större så man lättare "kommer åt" volymen när man spelar. Självklart är detta en smaksak var för sig :)
  #4
  2010-09-29 14:03
  Hur lågt är låg volym?
  #5
  2010-09-29 14:10
  #4 lite svårt att beskriva med ord, men har du inte problem med hörseln så duger volymen. Gjorde ett litet test och satt all volym på max, ändå kunde jag ha på mig headsetet och lyssna på musik.
  #6
  2010-09-29 15:46
  Tycker att ACE kommit upp sig rätt bra på marknaden nu. Bra recension Apexi!
  #7
  2010-09-29 19:23
  #5 Det var ju mindre roligt att höra, jag har verkliga problem med hörseln, tinnitus mm.
  #8
  2010-09-29 21:43
  Jag har märkt lite skillnad mellan olika headset på volymen också, men måste säga att ljudkortet har en stor inverkan också. Har använt samma headset på min dator, min fars, min mors och min bärbara och alla kräver olika volymer.

  Just nu har jag huvudvolymen på 24% och kan då lyssna på musik i VLC med 1% volym och tycker det är lagom (med max på volymkontrollen på sladden). Höjer volymen lite om jag vill ha lite mer röj. Kopplar jag dock in ett annat headset så blir volymen något lägre. Dock inte så farligt att jag måste köra på max på huvudvolymen.

  Lite tråkigt att det kräver hög volym på allt för att det ska gå. Hade jag satt på högsta volym på allt blir jag nog döv.

  Skulle dock vara kul att veta vad Ace of Sweden säger om påståendet om låg volym. Samt om ett annat ljudkort skulle ge annat resultat.
  #9
  2010-09-30 12:57
  Ljudkortet som jag testade med är ett Auzentech Prelude 7.1 vilket är/ska vara ett "värsting kort" För att göra testet lite mer rättvist så testade jag ljudnivån idag på ett standard inbyggt ljudkort (AD2000B) Nivån blev lite högre och därför ändrar jag betyget till 8/10. Har även lagt in en liten notering ang. ljudnivån
  #10
  2010-09-30 13:21
  Bra rescension, lite tråkigt att du inte tog med hur bra och tydligt man kunde höra steps i CS, CS:S och MWF2 : (
  #11
  2010-09-30 14:15
  Counter-Strike innehåller inte direkt några ljudeffekter och det lilla ljud som finns är inte så mycket att testa. Jämnförbart att testa en Ferrari på en parkeringsplats :) CS:S och MWF2 har jag inte tillgång till.
  #12
  2010-10-01 12:27
  finns den att köpa nånstans ? :O
  #13
  2010-10-01 15:40
  #12 Har länkat till webbhallen där den går att köpa.
  #14
  2010-10-01 18:55
  nice recension!, men jag är nöjd med mina underbara SS v2 White :)
  #15
  2010-10-03 15:09
  tycker det är riktigt kul att ace of sweden har blivit lite större nu köpte deras edge 3200 för typ 2 år sedan när den kom ut och den var riktigt skön kanske va det 1,5 år sen ? aja jag tycker deras produkter e riktigt bra och kul för dom att det går bra :)
  #16
  2010-10-06 13:28
  Det såg riktigt snyggt ut och var ju väldigt billigt måste jag säga. Kanske blir det ett sådant här headset om min Carcharias skulle gå sönder någon gång i framtiden ;)
  #17
  2010-10-07 11:16
  Ser rätt nice ut, men jag måste bara säga att jag älskar micken som sitter på steelseries (v1)

  Gillar inte sånadära mickar :/

  Bra recension dock :)
  #18
  2010-10-13 19:10
  jag var helt inställd på att köpa siberia v2 tills jag såg denna recension.
  eftersom det är billigare, och minst lika bra enligt recensionen, där det bara är lite småsaker på headsetet som sviker, fick mig att köpa detta hs'et.

  Tack för en skön recension!
  #19
  2010-12-02 15:45
  Testkommentar
  #20
  2010-12-04 23:10
  OCH JAG HAR VUNNIT DEN :D:D :love:
  #21
  2010-12-11 15:57
  Påväg till min brevlåda tsm med en Ace Edge 3200T2 :D:D
  #22
  2011-01-12 19:09
  Fick hem mitt headset idag:) Sx500 Volymen passar mig bra:) Tycker jag kan dunka på bra:D Sjukt sköna också för den delen:) Grym recension annars(Y):)
  #23
  2011-01-18 08:09
  Fick detta headset idag.. SÄMSTA ljud kvallen på micken jag har varit med om i hela mitt liv!
  #24
  2011-06-20 14:21
  Har cirka 600 kronor till o köpa nytt headset för, och dem kommer främst användas till Counter Strike Source... Rekommenderar ni de här mer än Siberia v2? Funderar på o köpa någon av de två... :confused:
  #25
  2011-08-12 12:19
  Har haft headseattet nu i 1 vecka, jag är hur nöjs som helst! :)
  +Sköna
  +snygga
  +Bra mic
  +Sladd klämman som gör att man kan bestämma längden så man slipper buntband.
  -Ett litet minus är att ljudkontrollen är lite tung men det tycker jag bara känns som bra kvalité! :)
  #26
  2011-08-19 10:15
  Najs!
  #27
  2011-09-12 16:46
  man kan få den för 362 kr på Proshop ^_^
  #28
  2012-01-29 19:36
  Nackdelar
 • Ingen färgmarkering på kontakterna

 • Fixat. Det sitter en grön eller röd klisterlapp på sladden nu.

 • Känns lite för plastig

 • Inget man känner av när man har de på sig.

 • Låg volym

 • Låg volym, knappast. Jag tog på högsta på både spotify och på datorn nu, jag hör inte om någon pratar vid mitt öra.
  Men men, allt är relativt som man brukar säga.
  #29
  2012-01-30 15:56
  #28 Gammal recension. Bra att de ändrar på saker iaf :)
  SENASTE ARTIKLAR