LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION STEELSERIES 9HD


Inledning
Ännu en recension om en musmatta men vad gör det. Musmattan är ju en viktig del när det gäller tillbehör för väldigt många. Denna gången en produkt från populära SteelSeries med namnet 9HD som sägs vara den optimala partnern till deras lasermus XAI. Så nu ska jag försöka ge er min syn på denna produkt, utan att skriva för mycket.

Specifikationer
Storlek: 270 x 320 mm
Tjocklek: 2 mm
Yta: Medium hård plast (Värmebehandlad)
Kompatibilitet: Laser-, optiska- och kulmöss
Övrigt: en duk medföljerFörsta intryck och design
Produkter från SteelSeries levereras som vanligt paketerade i genomskinlig plast så att man kan se produkten genom förpackningen. På baksidan finns lite information där man bland annat kan läsa att musmattan är framtagen för gamers med hjälp av bland andra spelare från klanerna SK Gaming, Fnatic och Evil Geniuses.

Utseendemässigt är den helsvart med undantag en vit logo i det nedre vänstra hörnet. Något som jag inte ens lade märke till i början är alla små SteelSeries logos på hela mattan.

Dessa sägs förbättra avläsningen från musen vid snabba rörelser. Undersidan består av mönstrat gummi som ser till att musmattan ligger kvar där du lagt den. Den fint sammansatta ovansidan består av tiotusentals mikroskopiska ljusreflekterande punkter som ska ge oslagbar avlösning och därmed vara optimalt med de snabbaste sensorerna i dagens och framtidens lasermöss.

Användning
I slutet av 2009 äntrade fyra nya produkter marknaden från SteelSeries, två möss (Kinzu, Xai) och två musmattor (4HD, 9HD). Lasermusen Xai som har en av marknadens snabbaste sensorer togs fram parallellt med 9HD för att få fram den ultimata musmattan för lasermöss. Som tur är har jag haft äran att testa dessa i kombination. Tidigare använde jag mig av QPAD HeatoN som är en väldigt stor musmatta så omställningen ner till en normal mid-size var lite jobbig. Men glidet.. Jisses. Musen glider otroligt lätt, skulle vilja jämföra det med att den svävar över mattan men det är ju såklart en överdrift.

Jag har testat musmattan under en längre tid för att kunna göra en så bra recension åt er medlemmar (och ni andra som läser) som möjligt. I början var det lite svårt att vänja sig vid glidet då det är väldigt låg friktion jämfört med mot vad jag var vin vid. Även storleken känns lite liten men enligt specifikationerna är den lika stor som en annan populär musmatta QPAD CT Large. Hur får man plats? SteelSeries klassar ändå 9HD som "Steady glide, medium friction". Undra hur deras musmattor med låg friktion är.Nåväl. Nu har jag inga problem med storleken men i början hamnade man utanför kanterna då och då. Glidet och precisionen tilltalar mig otroligt mycket. Testade att använda nyss nämna CT och det går inte att jämföra skillnaderna. Förstår inte varför jag alltid kört med mjuka mattor när plast är så skönt.

Det enda negativa jag har fått fram är att man känner av smuts väldigt lätt. Mattan är väldigt fin till ytan så små korn av smuts känns igen väldigt lätt. Men egentligen vet jag inte om det är så negativt, det medför ju att man rensar mattan oftare som enkelt görs bara genom att dra handen över den. Den medföljande duken är såklart ett plus men det är ju inte så att jag har den hängande över skärmen.

Slutsats
Dansk dominans! Jag gillar musmattan och SteelSeries har fått mig att gå över till hårda mattor istället för mjuka. Storleksmässigt inte den största men helt klart godkänd storlek. Skulle man mot förmodan inte vilja ha en 27 x 32 cm stor musmatta finns det en mindre version i form av 4HD med en storlek på 24 x 29 cm.
Trots att jag är supernöjd räcker det inte till full poäng.

SteelSeries 9HD kan köpas hos Maxfps.se för 279 kr.
Fördelar
 • Låg friktion
 • Suveränt glid
 • Kanon precision
 • Medföljande duk
 • Lätt att rengöra
 • "Laser mouse certified"
 • Nackdelar
 • Finns ingen större storlek
 • Man känner lätt av smuts
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2010-02-17 19:51
  Nice recension :)
  #2
  2010-02-17 20:17
  Mys
  #3
  2010-02-17 20:26
  Sjukt underbar musmatta, funkar klockrent med SS Ikari! :D
  #4
  2010-02-18 19:09
  Fungerar denna bra med QPAD 5K Pro Gaming Laser Mouse
  #5
  2010-02-19 01:09
  Kan ni inte ta egna bilder i era recensioner? Vore guld.
  #6
  2010-02-19 19:50
  #4 kan hämta min nu i helgen och testa. inga problem med XAI eller Ikari iaf.
  #5 finns planer på det, får se hur det blir :)
  #7
  2010-02-19 23:53
  #6 ok, edit sen då pls :)
  #8
  2010-02-20 00:57
  nu blev man ju intresserad på en ny matta :)
  #9
  2010-02-20 10:15
  Bra recension Reko!

  Sjukt skön musmatta, men den är för liten för min smak, synd :( Hoppas det kommer en XL variant.
  #10
  2010-02-24 13:47
  Ejziiii, skicka mig musmattan! Behöver en ny :)
  #11
  2010-02-25 16:58
  #7 fungerar bra. låter lite mer än en xai (när man drar den) men läsningen är det inge fel på :)
  #12
  2010-02-28 19:41
  Funderar på en sån här och en XAI/Ikari Laser, vet att n0thing kör med 2 musmattor på varandra, tror det är Qck+ (som jag har nu) underst och en sån här över, funderar på att göra samma, då kan man ju fortsätta utanvför. Bara det att jag behöver headset också, och vill kunna köpa ny dator i höst, får se hur jag gör :D
  #13
  2010-05-13 21:40
  Har framfört ett önskemål till SteelSeries om en större matta. Får se vad som händer :)
  SENASTE ARTIKLAR