LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION SKULLCANDY GI
Skullcandy har varit ett relativt okänt företag för oss i Sverige. De tillverkar saker som hjälmar med inbyggda hörlurar, mp3-spelare, cd-spelare, mp3-klockor och vanliga hörlurar. Det sistnämnda skall vi ta oss en närmare titt på i denna recension. Det är modellen GI som har utsatts för våra noggranna och hårda test. Det är ett par DJ hörlurar, det vill säga du kan vrida högtalarelementen 90 grader åt sidan. Frågan är om de lever upp till våra förväntningar? Läs vidare så får du svaret!


Specifikationer, tillbehör och konstruktion:

– Hörlurselement: 41 millimeter
– Frekvensomfång: 20-20 000 Hz
– Känslighet: -40 ± 3dB
– Kabellängd: 3 meter
– Anslutning: 3,5 mm hane, 6,3 mm konverterare medföljer
– Övrigt: Hörlurskontroll på sladden, ett par extra svarta hörlurskuddar, förvaringspåse

skullcand1y.jpg skullcandy2.jpg skullcandy3.jpg skullcandy4.jpg


Enligt Skullcandy själva så är högtalarelementet ”41mm Superior driver”, där Superior betyder något i stil med att det skulle vara överlägsna eller maffigt bra, vilket vi kontrollerar senare i testet. Annars är det inget speciellt med specifikationerna eller tillbehören, förutom de extra öronkuddarna som medföljer och förvaringspåsen, det är två plus.

Hörlurarna är mestadels tillverkad av svart och grå plast, förutom öronkuddarna och bågen över huvudet, som är vadderade med ett kamoflage-mönstrat tyg. Tyvärr känns hörlurarna inte fullt så gedigna som vi hade önskat att de var.

Du kan vrida hörlurarna 90 grader åt sidan, vilket säkert är en fördel om du tänker använda hörlurarna som just DJ-hörlurar, annars är det inte till så stor nytta. Gångjärnen känns i alla fall gedigna, och lär tåla tuffa tag. Även hörlurssladden bör tåla tuffa tag, eftersom Skullcandy GI är begåvade med en ordentlig kabelavlastning, vilket skyddar mot ryck i sladden.


Komfort och ljud:

Öronkuddarna som du har öronen mot är mjuka, och lagom stora i vårt fall. Dock är det på gränsen, och vet du att du har stora öron bör du kanske titta på några andra hörlurar. Skullcandy GI är ganska tighta så vet du att du har ett stort huvud är också det en anledning att välja några andra hörlurar. Har du dock ett ”normalstort” huvud så sitter de bekvämt, och på sin plats. De glider inte av hur mycket du än hoppar omkring.

skullcandy5.jpg skullcandy6.jpg skullcandy7.jpg skullcandy8.jpg


Ljudet testades på en dator med ljudkortet Creative X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Professional, med mp3-mobilen SonyEricsson w880i och receivern Harman/kardon AVR-7300. Som referenshörlurar använde vi Philips SHP 895.

Direkt när vi kopplade in hörlurarna till datorn märkte vi att ljudet var mycket djupare, och mörkare än med våra referenshörlurar. Basen var klart bättre, på bekostnad av diskant och mellanregister. Vi höjde diskanten i programmet för ljudkortet, och fick då ett ganska klart ljud, men med tydlig och kraftig bas. Detta gör att hörlurarna passar mycket bra för musik med mycket bas. För lite lugnare musik med till exempel akustiska gitarrer passar dessa hörlurar inte lika bra.

När vi startade Counter-Strike för att testa ljudet där, möttes vi av precis som med musiklyssningen, ett mörkare ljud med mer bas. I början var det ovant med det mörkare ljudet, men efter ett tag kändes det som vanligt och det fungerade kanon. Men har du möjligheten att ställa in diskant i drivrutinerna till ljudkortet så rekommenderar vi att du gör det, för att få ut en så detaljerad ljudbild som möjligt. I spelet hör du tydlig var motståndarna befinner sig, men dessa hörlurar är varken sämre eller bättre än våra referenshörlurar på den biten.

När vi testade med mp3-mobilen blev vi riktigt överraskade. Ljudet var bättre än de medföljande in-ear lurarna. Ljudet blev fylligare och man kunde spela riktigt högt. Även här höjde vi diskanten en del i equalizern för att få till ljudet som vi önskade.

Med receivern var ljudet precis som med datorn och mp3-mobilen. Vi fick dra upp diskanten en del, och sedan dunkade musiken på riktigt bra.

Skullcandy GI läcker dessutom ut en hel del ljud, det vill säga att även om du inte har så hög volym i hörlurarna så hörs det ut ganska bra för personerna i din omgivning. Därför kanske det inte är helt optimalt att använda dessa hörlurar och lyssna på hög ”deathmetal” under bilsemestern med familjen.

skullcandy9.jpg skullcandy10.jpgSlutsats:

Ljudet i dessa hörlurar lämpar sig väl för musik där du vill höra tydlig bas. För lite lugnare musik finns det bättre alternativ. De är bra i spel, med bra ljudbild, som gör att du kan höra ungefär var motståndaren befinner sig. Tyvärr passar de inte personer med lite större huvuden, vilket blir ett minus.

Trots allt är detta ett par DJ hörlurar, och jag kan tänka mig att det även passar mycket bra att använda när du till exempel åker skateboard, inlines eller snowboard, eftersom de sitter fast riktigt bra på huvudet, och glider inte ner under öronen.

Vi ser ljudläckaget som en nackdel, men alla liknande hörlurar har samma problem med detta.
Fördelar
 • Bra bas
 • Bra ljud i spel
 • Utbytbara öronkuddar
 • Sitter bra på de flesta
 • Nackdelar
 • Diskanten
 • Plastiga
 • Passar inte stora huvuden
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2008-07-29 20:49
  "- Passar inte stora huvuden" tommy är en tjockskalle :)
  #2
  2009-04-07 15:57
  lol dom suger.. d e bara du som e p12a
  #3
  2009-12-15 17:41
  Stereo och bra ljudbild funkar inte. Sorry, men 5.1 gäller för seriösa gamers.
  SENASTE ARTIKLAR