LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION STEELSERIES 7G

Inledning
SteelSeries lär knappast behöva en presentation, så vi skippar den. Däremot 7G som vi ska titta närmre på kan behöva en liten introduktion! SteelSeries 7G, ett tangentbord som under en tid funnits ute på marknaden. Flera storlag runt om i världen fanns med i reklamkampanjen när tangentbordet lanserades däribland SK, wNv, PGS och Mousesports.

I den tekniska informationen finner vi att den är utrustad med 18 karats guldpläterade kontakter, anti-ghosting, media-kontroller headset/mikrofon-uttag med mera. Ska bli intressant!Teknisk information:
 • Switches: Gold plated no-click
 • Switch lifetime: 50,000,000 cycles
 • Assembly: Face plate mounted keyset
 • Dimensions: 480 x 250 mm / 18,9 x 9,8 in
 • Cable length: 2 m (6,6 ft.)
 • Connectivity: PS/2 + USB

  Följer med i boxen:
 • Professional gaming keyboard
 • Handrest
 • PS/2 to USB converter
 • Printed documentation
 • Första intryck och design
  Inget krims krams *hurra*
  Inget bling bling *Hurrax2*

  Här är ett tangentbord utan en massa skit rent ut sagt. Inga onödiga macro-knappar, inga onödiga blinkande lampor eller andra lysen, inga pampiga LCD skärmar - oldschool helt enkelt!

  Tangentbordet är heltsvart med vit text på knapparna - Steelseries egna färger. Deras logo hittar man uppe i höger hörn. Det finns alltså inga som helst lysdioder under tangenterna som är rätt vanligt bland andra tangentbord idag.
  Under Steelseries logotyp finns tre små lampor för numlock, capslock och scrolllock. Dessa lampor lyser faktiskt ganska bra, stirrar man direkt in i ljuset blir man lite blind - lite för starkt ljus enligt mig, men det fungerar eftersom jag själv nästan aldrig har dessa knappar aktiverade och då slipper man ljuset.  Handlovsstödet är ganska stort, större än i vanliga fall men jag tycker faktiskt det är rätt skönt och jag trivs med det. De som inte trivs med det kan enkelt plocka bort det då det sitter som en slags ram runt hela tangentbordet, så det går att lyfta rakt upp.

  Det enda jag kan klaga på designmässigt är backspace knappen. Den är lika stor som en vanlig bokstavstangent och det tar ett tag innan man vant sig vid den.

  Tangentbordet har två stycken USB-portar samt uttag för headset/mikrofon och är placerade bra och funkar bra, finns inget att anmärka på. Dessutom är kontakterna guldpläterade vilket är både bra och snyggt.Tangenterna är även ganska lätta att få bort med bara händerna, så det går att rengöra relativt enkelt.
  Mjukvara
  Nej! Det finns faktiskt ingen mjukvara till tangentbordet, vilken enligt mig är rätt skönt. Det är bara att plugga in och använda direkt. Man får ställa in winamp så den använder hotkeys och binda dem till rätt mediaknappar på tangentbordet som för övrigt sitter på F-tangenterna, tog runt en minut att fixa det. Tummen upp!
  Användning
  Knapparna är riktigt sköna, de är mjuka och håller god kvalitet. Enligt Steelseries så ska knapparna klara runt 50 miljoner knapptryck. Jag har precis fått tangentbordet så jag vet inte riktigt om texten på knapparna kommer att slitas. Har dock läst att de håller åtminstone sex månader, time will tell.

  Tangentbordet har anti-ghost funktion så att man faktiskt kan hålla ner alla tangenter på tangentbordet samtidigt. Utöver detta finns det egentligen inte så mycket mer att tillägga.
  Slutsats
  Steelseries 7G är ett tangentbord med oldschool-look. Det är inte fullproppat med en massa onödiga macro-knappar och andra stylade saker som lyser upp hela rummet i alla regnbågens färger. Knapparna är sköna, lagom mjuka och känsliga och kvaliteten känns riktigt bra. Ingen mjukvara behövs så det är bara att koppla in och köra.

  Tangentbordet passar mig perfekt då jag vill ha det så simpelt som möjligt. Det enda jag egentligen saknar är en vanlig backspace-tangent samt lysdioder under tangenterna så att man ser även i mörker. Men jag står faktiskt ut.

  Den enda riktiga nackdelen är priset som idag ligger på 990 kr. Jag tycker inte man får så mycket tangentbord för pengarna. Det bör finnas mycket billigare tangentbord med samma funktioner som duger åt de flesta. Men är man petig, rik och vill ha märkesprodukter så är absolut Steelseries 7G att rekommendera, eftersom den fyller sin funktion, och det väldigt bra. SteelSeries 7G kan köpas hos Maxfps.se.
  Fördelar
 • Mycket sköna knappar
 • Anti-ghost
 • Guldpläterade kontakter
 • Oldschool
 • Inget krims krams
 • Ingen mjukvara (plug and play)
 • Nackdelar
 • Liten backspace knapp (man vänjer sig)
 • Priset
 • Inget ljus som lyser upp tangenterna (svårt att se i mörker)
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2009-10-01 20:00
  jäkla stort handledsstöd :D
  skönt med ett BRA tangentbord utan blind-bling!
  #2
  2009-10-01 20:02
  Riktigt bra recension på ett mycket intressant tangentbord!

  +1
  #3
  2009-10-01 20:06
  Najs !
  #4
  2009-10-01 20:11
  lite konstigt att ett stort företag som steelseries int har gjort ngt tbg MED en massa blingbling :P

  GJ som vanligt ejzi
  #5
  2009-10-01 20:49
  Oldschool är bäst. Helt "vanligt" tangenbord är vad som krävs för att kunna skriva och spela :)
  Har för mig att detta tangentbord är rätt så tungt vilket är perfekt för mig eftersom mitt nuvarande har tendens att glida omkring på bordet.
  Fast 1279:- för ett "standard" tangentbord är dyrt. För dyrt för mig iaf.
  #6
  2009-10-02 14:15
  Varför är det så att dom placerar alla knappar snett på gaming tangentbord? W,A,S, och D ska ju sitta som pil tangenterna annars får man ju fingrar som börjar likna en som är cp. Halva långfingret är ju på E knappen "nästan".
  Ont: Stilrent tangentbord men lite för dyr.
  #7
  2009-10-02 15:16
  Visst är det jobbigt med blingbling och sånt men backlight måste man ju ha. Tänk er att man sitter på ett mörkt lan utan att kunna se vad man trycker på. Annars väldigt fint tangentbord :D
  #8
  2009-10-02 15:18
  #7 Skärmen lyser ifs upp ganska bra och det är vit text och de syns ganska bra i mörker om de kmr någon ljus på. Sen vet man ju typ var man har alla knappar så att man inte behöver kolla på tangentbordet så mycket.. :P
  #9
  2009-10-02 15:53
  själv har jag den förra versionen 6G som jag tycker e otroligt skön ....men priset för 7Gär löljigt högt .....
  #10
  2009-10-02 16:19
  Om tangentbordet är som på bilden så är backspace-tangenten liten på grund av att man flyttat '/*-tangenten. Detta är något jag skulle störa mig mer på än att backspace är liten.

  #6
  Angående hur WASD är placerade tycker jag det ser ut som standard. Alla tangentbord har väl en liten förskjutning mellan raderna.
  #11
  2009-10-02 16:42
  #10 Man tror att man ska störa sig på det jätte mycket men det är inte så. Man vänjer sig faktiskt jätte snabbt :P
  #12
  2009-10-02 18:06
  #7: Hellre vita tangenter utan backlight än halvtaskig backlight och genomskinliga bokstäver.
  #13
  2009-12-16 19:13
  #6
  Det är ju lixom så på standards också. De är så för att enter och Rshift inte har en jämn form.
  #14
  2010-02-20 00:25
  Har en polare som har det här tangentbordet och knapparna är riktigt mjuka och sköna :)
  #15
  2010-10-09 23:23
  Bra recension och jag håller med det mesta utom knapparna i justet. Som #7 sa: Skärmen lyser för det mesta upp knapparna, och det håller jag klart med om. 9.5/10 imo pga backspace knappen.
  #16
  2011-05-07 10:25
  SteelSeries borde göra fler tangentbord! Dock är jag ett stort fan av "låga" tangenter efter att jag har haft ett HP-tangentbord som jag fick av en kompis när mitt gamla gick sönder. HP-tangentbordet är riktigt skönt men det känns lite "b"
  #17
  2011-07-31 20:20
  Har 6g v2 (samma modell utan handleds stödet)
  och är väldigt nöjd.
  #18
  2011-11-05 16:26
  :angry: ^_^ >:( :rolleyes: <:( :O :/ :confused: :D :D :D :) :o :o :o :o :o :o :o :o :) :/ :cool: :cool: ^_^ :love: >:( :drool: <:( :O :O :O :O
  SENASTE ARTIKLAR