LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION GAMERSWEAR EBAG OCH SIDEBAG
Under de senaste har det växt fram en ny tradition bland många av världens alla datorfantaster. Fenomenet heter LAN, Local Area Network, och innebär att datoranvändare träffas och kopplar ihop sina datorer i ett nätverk, för att antingen spela med eller mot varandra, eller bara umgås. Det finns väldigt varierande storlek på dessa LAN. Världens största LAN äger rum i Sverige, Jönköping två gånger per år, då med tusentals besökare. Men det är även populärt att åka hem till en kompis med datorn över en helg.
GamersWear har noterat denna trend och har därför tagit fram en väska för din dator för enkel förflyttning. Detta bör vara alla lanare’s dröm, eller?


Konstruktion och design:

Vi har testat GamersWear Ebag och tillbehöret GamersWear Ebag – Sidebag, som båda levereras i en transparent plastpåse, och utan några tillbehör. I samma ögonblick som vi tog upp dessa produkter från plastpåsarna kände vi att de utstrålade kvalité. De känns robusta och tåliga. GamersWear Ebag och Sidebag är tillverkade i ett kraftigt khaki-grönt tyg.

ebag1.JPG


Du låser fast datorn i väskan med hjälp av två kraftiga kardborreband som går över toppen på datorn. Skarvarna vid toppen har kardborrebanden någon sorts mjukt gummi för att datorns chassi inte skall repas eller skadas. I toppen finns även ett kraftigt och greppvänligt bärhandtag. På sidorna av väskan finns det också två lite mindre kardborreband som är till för att stabilisera datorn och förhindra att den glider åt sidan. På ena långsidan av väskan finns det två axelremmar, som gör det möjligt att bära väskan och datorn på ryggen som en ryggsäck. Du kan ändra storlek på axelremmarna, så att det passar både små och stora personer.

ebag3.JPG ebag4.JPG ebag5.JPG ebag6.JPG


GamersWear Sidebag är en liten väska som du med fördel monterar på någon av kortsidorna på din Ebag. Den stängs och öppnas med en dragkedja på ovansidan. På stora delar av insidan av Sidebag’en är den fodrad med samma gummi-material som användes vid banden i toppen av datorn. Detta skyddar förmodligen de saker du placerar i väskan ganska bra, framför allt bör detta skydda mot att dina saker i väskan skall skadas av regn, såvida det inte regnar kraftigt.


ebag8.JPG ebag8_8.JPG ebag9.JPG ebag10.JPGAnvändning:

Det följer inte med några instruktioner för hur du monterar GamersWear Ebag eller Sidebag, vilket är ett litet minus, men som tur är behöver man inte vara utbildad civilingenjör för att montera datorn i väskan. Det tar runt 2 minuter att spänna fast allting noggrant. Se dock till att du inte har för djup och/eller bred dator. Vårt chassi (Antec P180) som vi testade med var 20.5 cm bred och 50.7 cm djup, och det var så långt att det enbart gick att spänna en av de två smala kardborrebanden på sidan. På grund av detta vågade vi inte testa att bära datorn på ryggen någon längre sträcka, utan gjorde ett test över en mjuk madrass istället.

ebag7.JPG


Våran testdator, som väger mer än en genomsnittlig dator, var enkel att bära upp, hur vida det beror på BrutalCS’s starka testredaktörer eller bra konstruktion av GamersWear låter vi vara osagt. Det gick utmärkt att bära datorn i bärhandtaget på ovansidan, istället för att bära daton med båda händerna kan du med denna väska alltså få en hand ledig till en annan väska, vilket gör att du kan bära fler saker, samtidigt som det blir lättare. Att bära datorn på detta sätt är guld värt om du ska bära längre sträckor. Vi märkte också att den svåra situationen när du har en dator i famnen, och skall gå upp eller ner för en trappa, eftersom du inte ser lika bra var du sätter fötterna, blev mycket lättare med denna väska.

En annan funktion som vi gillar skarpt är att man kan ha kvar väskan på daton under hela lanet, du slipper alltså montera av väskan och montera på väskan igen sedan när du skall hem.


Slutsats:

Åker du ofta på LAN och då får bära daton en bit så är GamersWear Ebag en vettig investering. Se dock till att du inte har allt för djup och bred dator om du vill bära den på ryggen. Kvalitén är genomgående bra på dessa två produkter och de lär hålla i många, många år. Den lilla smidiga väskan ger lätt plats med alla dina kablar och tillbehör, vilket även gör den prisvärd om du åker ofta på LAN. Det är synd att sidoremmarna är lite för korta, det gör tyvärr att vi inte kan ge något toppbetyg.
Fördelar
 • Underlättar att bära datorn längre sträckor
 • Behöver inte avmonteras för att datorn skall kunna användas
 • Hög kvalitétskänsla
 • Priset
 • Nackdelar
 • Korta remmar på sidorna
 • Inga instruktioner medföljer
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2008-04-29 08:22
  Din dator aMpari?;) bra gjort.
  #2
  2009-02-18 10:23
  sweet:)=
  #3
  2010-06-27 18:23
  Det var min dator. Selen har nu gått sönder så passa er så ni inte tappar er dator i marken om ni använder denna ^^
  #4
  2011-01-10 22:16
  Man kan ju alltid göra en egen dator sele:) Spännband håller ju för ton, om man köper rätt det vill säga :cool:
  #5
  2011-06-20 16:00
  Blir lätt att köpa denna :D
  SENASTE ARTIKLAR