LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION RAZER CARCHARIAS

Inledning:
Här kommer en recension av Razers senaste headset som går under namnet Razer Carcharias Gaming Headset. Efter en snabbsökning på google får jag fram att Carcharias eller Carcharodon carcharias betyder vithaj, som är ett av de största rovdjuren vid liv idag. Men hur som helst, nu är det inte hajar ni ska läsa om, utan Razers senaste headset!

Specefikationer:

Headset:
 • Frequency Response: 20 - 20,000 Hz
 • Impedance: 32 Ohm at 1kHz
 • Sensitivity (@1kHz, 1V/Pa): 102 ± 4dB at 1 kHzMax.
 • Input Power: 200 mW
 • Drivers: 40 mm, with neodymium Magnets
 • Cable: 3.3 meters, Braided Fiber Sheath

  Microphone
 • Frequency Response: 50 – 16,000 Hz
 • Sensitivity (@1kHz, 1V/Pa): -37 ± 4dB
 • Signal-to-Noise Ratio: 50 dB
 • Pick-up pattern: Unidirectional
 • Cable: 3 meters, Braided Fiber Sheath
 • Connector: 3.5 mm jack (headphone and mic)

 • Första intrycket och dess design
  Carcharias är ett headset i mellanklassen gjort för att ge spelaren en komfortabel känsla, även efter många timmars användning. När jag plockat ur headsetet ur boxen så får jag just känslan att det är ett mellanklass headset. Det är lätt, snyggt och känns inte ”budget” men inte heller som om det vore en värstingpryl – alltså något mitt emellan.  Headsetet är helsvart och stilrent. Kåporna är i svart plast och glänser i ljuset, givetvis har Razer placerat sin logotyp på båda kåporna, dock är det inget som lyser som på till exempel Razer Baracuda headsetet. Öronmuffarna är mjuka och sitter över öronen, inte på dem. Bygeln som sitter på huvudet är klätt med någon sorts mjukt skumgummi och är format så att det ska sitta bra på huvudet. Utanpå bygeln står det ”Razer” med svart, blank färg.

  Mikrofonen är av nedfällbar typ och här får jag ett intryck av att den inte håller jättehög klass. För det första så är det inget större motstånd när man ska fälla upp/ner mikrofonen, vilket drar ner kvalitetskänslan en aning. För det andra kan man dra mikrofonen nästan ett helt varv, det tar alltså inte stopp förens mikrofonen står rätt ut, bakåt. För det tredje så är mikrofonen av en så pass hård plast så att man inte kan böja den till och från munnen efter eget behag.

  Sladden är hela 3.3 meter lång med flätad fiber hölje vilket gör sladden mjuk, nästan som ett snöre. De flesta sladdar har en tendens att ”krulla” ihop sig efter en tids användning, med denna typen av sladd är det lättare att räta ut sladden igen när detta inträffar. På sladden sitter även en liten kontrolldosa som ger dig möjligheten att sänka och höja ljudet samt stänga av och på mikrofonen. Man kan även fästa sladden i sin tröja om så önskas.

  Spel, musik och film
  I testet använder jag Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer ljudkortet.

  Jag provade först ljudet i Counter-strike och jag måste vara uppriktig här. Vissa ljud i CS är en aningen annorlunda än vad jag är van vid. Detta headsetet har en väldigt fyllig bas och när den ska spela upp ljud i CS som är flera år gammalt så blir det inte riktigt bra. Främst är det fotstegen i CS som låter annorlunda, som om man sprang på ihåligt golv. Det är även ganska mycket mer bas än med till exempel Sennheiser PC 166 och PC 350 vilket jag personligen inte gillar i CS då det försvårar att höra var motståndarna är. Basen har en tendens att överrösta många andra småljud som är viktiga när man skjuter och springer.  I Call of duty – world at war så lät ljudet riktigt bra, här är basen positiv och gav spelet en skönare känsla. Jag provade även att lyssna på en hel del musik, allt från rock till trance och det mesta lät väldigt bra. Basen fungerade bra tillsammans med diskanten och både musik och film låter väldigt bra.

  Headsetet är inte ljudisolerat över huvudtaget, så man hör mycket av det som händer runt omkring och andra som sitter i rummet hör ganska väl vad som spelas upp i lurarna. Detta är för att headsetet ska vara så lätt och bekvämt som möjligt, vilket dem är men jag kan inte rekommendera Carcharias för LAN.  Mikrofonen återgav ett fint och klart ljud enligt testpersonerna, de påpekade dock att dem hörde sig själva om jag höll in min ventrilo-knapp, detta beror nog på att mikrofonen är känslig och att headsetet inte isolerar ljudet.  Slutsats
  Razer Carcharias är enligt mig inte ett headset för er Counter-strike spelare utan är mer anpassat för nyare spel där basen inte förstör spelet utan snarare höjer spelkänslan. Headsetet fungerar bra i både musik och film och presterar väl för att vara i mellanklassen. Har ni lagt CS på hyllan så kanske ni ska överväga att köpa detta headset.Tänk på att det inte är ljudisolerat så LANar du mycket bör du välja ett annat headset. Razer Carcharias kostar runt 700 kronor och finns att köpa hos bland annat Maxfps.se.  Bildkälla: coolaler.com
  Fördelar
 • Bekvämt
 • Skön bas och diskant
 • Bra ljud för pengarna
 • Bra kvalitet på kabeln
 • Nackdelar
 • Inte så bra ljud i CS
 • Inte ljudisolerat
 • Sitter lite löst på huvudet
 • Mikrofonen känns lite budget
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2009-03-13 21:36
  tråkigt att det var konstigt ljud i cs, men spelar man inte cs verkar det vara ett par kanonlurar! micen lät bra i vent iaf.

  kul att vi tagit upp recensionerna igen, va ett tag sen sist :p
  har folk önskemål på något som de vill att vi ska recensera så hör av er!
  #2
  2009-03-13 21:40
  Nu drog jag inte ner på poängen bara för att ljudet inte fungerar så bra i CS. Man får helt enkelt leva med att alla headsets inte är anpassade för CS :P
  #3
  2009-03-13 23:04
  Nice! har funderat på ett sådant men har inte vetat nåt om det :S men tack för en jättebra recension! :) äntligen några som kan skriva ;)
  #4
  2009-03-13 23:34
  Vad gött med en ny recension! Riktigt bra recenserat som ni alltid gjort innan också! Jag var nära på att kirra dem, men nu när du säger + och - så vet jag inte riktigt. Tack så mycket!
  #5
  2009-03-14 00:24
  hmm, om de inte satt så löst på huvudet kanske man hade skaffat ett par. Man är ju inte så fast i cs längre :P
  #6
  2009-03-14 00:50
  #5 Beror ju kanske på hur litet huvud man har :D
  #7
  2009-03-14 11:20
  "För det andra kan man dra mikrofonen nästan ett helt varv, det tar alltså inte stopp förens mikrofonen står rätt ut, bakåt."

  Är inte det om man skulle vilja ha mikrofonen på andra sidan huvudet? :p
  #8
  2009-03-14 12:17
  #7 Varför skulle man vilja det?
  #9
  2009-03-14 18:28
  #8 om man inte vill ha den på vänster sida utan på höger ist
  #10
  2009-03-14 18:40
  #9 Du får den inte på höger sida för de? Du får micen bakom dig.. :p
  #11
  2009-03-14 21:31
  Jag håller inte med dig om ljudet i CS. Om jag jämför med Siberia, som för mig har ganska ordentlig bas ingame så var de här lurarna väldigt mycket tydligare på att "markera" ut steps och liknande.

  Tror därför att det hänger lite på vilket ljudkort man har, jag sitter ju med imacens inbyggda, och det är hur bra som helst.

  Så för mig är det tvärtom, bra i CS men mindre bra för film/musik. Så det är nog en ganska stor fråga om ljudkort här, eller smak.

  Välskriven recension dock.

  #12
  2009-03-14 22:47
  #11 Jag fick exakt samma ljud med Sennheisers egna usb-ljudkort med plus att maxfps skickade ut ett nytt headset då jag till och med trodde dem jag fick va defekta pågrund av ljudet i CS. :P
  #13
  2009-03-15 18:00
  Fattar inte varför du skrev "Inte så bra ljud i CS".. Ljudet är väldigt bra men det känns lite annorlunda om du haft ett annat hs. När du spelat en dag med Headsetet så märker du att det är grymt bra ljud. Och tycker inte micken känns budget och det är väldigt bra och för bra ljud osv. Sen att den sitter löst på huvudet håller jag inte alls med om. Jag har haft detta headset i ungefär 2 veckor och tycker att det är det bästa headset jag någonsin haft. Grymt bra, själv ger jag det 10/10! :)
  Bra recension iaf :)
  #14
  2009-03-16 02:01
  #13 Jag har spelat CS i många år och aldrig haft ett headset med så pass annorlunda ljud och jag har provat med två ljudkort och två likadana headsets. I recensionen skriver jag vad jag tycker och jag sitter inte och ljuger.

  Basen i CS försvårar i vissa lägen då den överröstar alla mindre diskantljud, detta speciellt när man själv skjuter eller springer. Plus att ljudet när man springer låter väldigt dåligt och ihåligt, detta är pågrund av basen och att den inte fungerar så bra med CS-ljudet. I andra spel var det som jag skrev bra.

  Mikrofonen känns budget i jämfört med övriga headsets jag provat. Är man van vid en typ av headsets så märker man snabbt när man får tag i ett headset som är annorlunda och denna gången fick jag intrycket av att det va lite budget. Ljudet var väldigt bra, men själva konstruktionen va lite sådär..

  och att de inte sitter löst på ditt huvud beror kanske på att du har ett större huvud än mig, men det är som sagt min recension och jag skriver ner mina tankar om headsetet och för mig satt det lite för löst på huvudet.
  #15
  2009-03-18 16:20
  #10, du vänder ju på själva headsettet också. Sopnoob.
  #16
  2009-03-18 16:58
  #15 Då blir ju ljudet fel? :P
  #17
  2009-03-20 17:49
  Har en liten fråga..
  Hur stora är själva lurarna dvs. den delen som själva öronen är inslutna i. Är dom i samma storlek som de gamla ice maten eller är dom större/mindre?
  #18
  2009-04-05 17:34
  #17 ice maten?
  #19
  2009-04-09 15:52
  #18 Dom nuvarrande SteelSeries Siberia kommer från ett gammal företag som heter ice mat(gjorde musmattor i glas och siberia headsetet)
  #20
  2009-06-14 18:48
  Verkar helt ok men jag nöjer mig med mitt Steelseries siberia (Basshunter style headset )istället
  #21
  2009-09-28 19:18
  grym recension nu vet man ju vad man vill köpa för prylar :P
  #22
  2011-01-01 12:32
  Har såna tycker det är rätt så bra ljud dock så säger min kompis att micen brusar ibland lol
  #23
  2013-12-24 16:22
  Jag har dom här nu och upplever ofta att de i skype kan höra mitt in-game ljud. Någon som vet några knep för att slippa detta?- Skicka ett PM :love:
  SENASTE ARTIKLAR