LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION RAZER DEATHADDER
Razer har gjort sig kända genom att ha tillverkat ett flertal olika möss för krävande datorspelare. De första mössen använde sig av optisk sensor, i deras näst senaste mus testade de att tillverka en mus som bygger på laserteknik, den musen tilldelades namnet Copperhead.

Men nu mina damer och herrar har Razer skapat en ny mus, denna gång har de lämnat lasertekniken åt sidan och skapat Deathadder med vanlig optik, men några intressanta funktioner. Självklart måste vi på BrutalCS ta reda på hur vida denna mus är bra eller inte.


Specifikationer

Namn: Razer DeathAdder
Typ: Optisk
Upplösning: 1800 dpi
Knappar: 5st programmerbara stora halkfria knappar med Hyperesponse.
Anslutning: Guldpläterad USB-kontakt
Scrollhjul: Ja
Avsedd för: Höger hand

3G infraröd sensorteknologi.
Friktionsfria Ultraslick teflon mouseskatez
Always-On-Läge
On-The-Fly känslighetsinställningar.

Detta finns i förpackningen:

1st Razer DeathAdder.
1st Snabbmanual.
1st Manual.
1st Skiva med drivrutiner


Konstruktion och design

Höljet på Razer DeathAdder består av två olika sorters plast. På sidorna är det en svart blank plast och på ovansidan och knapparna så är det en mattsvart plast som känns väldigt len. Det bidrar i samband med musens form till att den är väldigt skön att hålla i. Musknapparna är konstruerade så att de inte är några egna plastbitar, utan de sitter ihop med resten av höljet. Detta ger enligt oss musen ett finare och mer rent utseende. På den vänstra sidan på musen sitter det två stycken stora knappar för tummen.

På musens ovansida sitter Razers logotyp, som lyses upp av en blå lampa. Lampan blinkar långsamt. Den börjar med att inte lysa till att långsamt lysa mer och mer, för att sedan lysa mindre igen. Detta ger ett effektfullt utseende, dock så stördes vi lite av det ibland och då är vi tacksamma att det finns möjlighet till att stänga av lampan.

Scrollen är stor och gjord av någon sorts gummi, som i samband med de räfflade spåren gör att man får ett väldigt bra grepp på scrollen, som även den är begåvad med en egen lampa som lyser snyggt i blått. Även denna går att stänga av vid behov.

Som vi tidigare nämnde så var musen otroligt skön. Vi har bett flera personer att testa att hålla i musen och samtliga har tyckt att den varit mycket behaglig att hålla i och använda. Någon påpekade dock att den kändes lite låg, men det är inte någon uppfattning som vi delar. Musen är inte mer än 3-4 millimeter lägre än vår referensmus Logitech MX518.

De vanliga musknapparna för vänster- och högerklick har skönt motstånd och är relativt tysta. Scrollen är enligt oss helt perfekt och är helt underbar att använda. Dock så är sidoknapparna i trögaste laget, men det är förmodligen en vanesak.

Razer_deathadder_box.jpgRazer_deathadder_left1.jpgRazer_deathadder_front3.jpgRazer_deathadder_right1.jpg


Installation och programvara

I början av installationen får vi välja språk, svenska finns dock inte. Installationen går lätt och när den är slutförd blir vi ombedda att starta om datorn. När datorn sedan startat om dyker en ikon upp för Razers programvara i aktivitetsfältet. Där kan vi sedan dubbelklicka för att få upp musens kontrollpanel.

Här inne kan vi ändra vad knapparna skall göra, ändra polling rate, dpi, känslighet och även lite mer avancerade inställningar som separat känslighet mellan x- och y-axeln.

Det finns totalt fem stycken knappar på musen som du kan programmera till att göra olika saker, som till exempel att lägga in dubbelklick på musknapp två eller att du byter profil med musknapp fem.

DeathAdder har även inställningar för ”Polling Rate”, det vill säga hur snabbt informationen från musen till datorn skall uppdateras. Inställningarna som finns här är 125Hz (8ms), 500Hz (2ms), 1000Hz (1ms). Det var ingen revolutionerande med 1000Hz som Razer antyder, förutom att musrörelserna blev lite mjukare. Nästa inställning gäller dpi, vilket står för Dots Per Inch – punkter per tum på svenska. De dpi-inställningarna som går att välja är 450, 900 och 1800. En hög dpi förbättrar precisionen, men gör musen känsligare för rörelse. Därför kan du vara tvungen att sänka sensitivity i programmet för att trivas bra med musen. En annan inställning som finns att man kan stänga av ljuset på både scrollhjulet och den snygga Razer-logotyp som finns på musen.

Sedan har vi två stycken utvikningsbara flikar, ”Sensitivity” och ”Advanced settings". Där finner du inställningar som känslighet, dubbelklickhastighet och scroll-hastighet, men också inställningar för mer avancerade inställningar, bland annat kan du ställa in separat känslighet för båda axlarna på musen. Detta innebär att du har möjlighet till att göra så att musen blir känsligare vid rörelser i sidled än i höjdled, eller vise versa.

Programvaran stödjer fem stycken olika profiler som du kan ha helt olika inställningar på. Det kan vara bra om du föredrar olika inställningar beroende om du spelar eller arbetar i Windows. Du kan antingen välja att byta profil i programmet, ställa in någon knapp på musen till att byta profil eller använda knappen under musen. Smidigt!

Kontrollpanelen är mycket enkel att förstå sig på och det är inga krångligheter, detta uppskattar vi. Dock så är man tvungen att starta om datorn för att ändra ”´Polling Rate”, vilket kanske inte är det smidigaste. Att alla knappar är programmerbara är ett stort plus.

Razer_deathadder_cd.jpg Razer_deathadder_programvara.jpgAnvändning och prestanda

När vi testade musen använde vi oss av musmattorna Qpad CT 4mm och Steelpad S & S. Vi testade att spela snabba fps-spel, framför allt Counter-Strike, men såklart också vanligt arbete i Windows.

Vi känner oss mycket nöjda med musens prestanda. Den hänger med även i de snabbaste musrörelserna och har en mycket bra precision. En stor fördel med denna mus jämfört med andra är den nya optiska sensorn. Den 3G infraröd sensorteknologin som Razer använder gör att när du lyfter på musen så släpper ytspårningen, det vill säga den slutar att avläsa underlaget och musmarkören flyttas därför inte. Detta är mycket användbart i spel som du har låg känslighet på musen i, eftersom musen inte flyttas när du lyfter upp den. För oss så var det framför allt i Battlefield 2 vi kände att det var en bra funktion. Ytspårningen släpper uppskattningsvis efter att musen lyfts upp runt 2-3 millimeter.

Av de musmattor vi testade med DeathAdder så är Qpad CT att rekommendera, eftersom glidet känns bäst på den. Dessutom var ljudnivån lägre än på Steelpad S & S, vilket vi också ser som en stor fördel.

Razer_deathadder_back.jpg Razer_deathadder_right2.jpg Razer_deathadder_front1.jpg Razer_deathadder_up1.jpg

Slutsats

Musen har en mycket lätt och bra programvara och man kan enkelt ändra funktionerna via kontrollpanelen. Det är enkelt att ställa in, och möjligheterna till att få den att passa dig perfekt är stora. En annan sak som vi uppskattade var att den infraröda sensorn korrigerar problemet när man lyfter musen. Att man kan stänga av både lampan på Razer logotypen och på scrollen är också mycket bra, då det annars kan vara störande om du kollar på film eller liknande vid datorn. DeathAdder är dessutom mycket snygg enligt oss.

En sak som vi dock saknar är en knapp för att direkt ändra dpi på musen. Detta går ju dock att lösa med att ställa in dpi mellan olika profilen, men det hade varit smidigare med en sådan lösning som finns hos till exempel Logitech MX518, då det finns en separat knapp för detta.

Razer DeathAdder kostar runt 550kr och det är ganska mycket för en mus, men vi anser att det är väl investerade pengar om du köper denna mus. Det är helt klart den bästa musen på marknaden som vi har testat.


Razer_deathadder_front4.jpg Razer_deathadder_left2.jpg Razer_deathadder_left3.jpg Razer_deathadder_under1.jpg


Produkten har utgått men DeathAdder Respawn går att köpa hos Maxfps.se för 490 kronor.
Fördelar
 • Bra prestanda
 • Bra och lättanvänd programvara
 • Mycket god ergonomi
 • Häftigt utseende
 • Nackdelar
 • Saknar en dpi knapp
 • Knapparna för tummen lite för tröga
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2008-02-06 13:36
  Nice mus kanske köper en sån :D
  #2
  2008-02-09 09:55
  Blir kanske min nästa mus, om inte evolutionen hinner komma så otroligt mycket framåt så att man använder hjärnan som mus och spelar CS med hologram i skogen.
  #3
  2008-02-16 15:22
  nja jag har en sån, Den är lite överdriven. mitt råd är att inte köpa en sån.
  #4
  2008-02-25 22:22
  köpte mig en Lachesis de är den sämsta musen jag har haft bara massa problem med den och drivrutinerna suger den funkar mycke bättre med windows standard drivrutiner skulle tippa på att DeathAdder gör de me (LASER SUGER)
  I want a DeathAdder
  #5
  2008-05-02 22:10
  hatar denna musen:( vettefan varför men den är inte gjord för mig:EEE
  #6
  2008-06-08 19:10
  #4 Deathadder är optisk 3G inte laser som Lachesisen :) Deathaddern är sjukt skön men jag väntar fortfarande på en ersättare till min 3.0SS ;)
  #7
  2008-06-09 07:05
  beställde en sån här igår ^^
  #8
  2008-06-14 22:47
  har börjat köra med en deathadder, rätt skön

  tar dock lite tid att vänja sig i CS
  #9
  2008-07-28 16:18
  har en sån =)

  DOCK har jag lite klagomål =/ ibland i cs så rycker den till så siktet snurrar som fan, har inte riktigt komma på nån lösning åt problemet de kommer bara då och då...

  annars bra mus!
  #10
  2008-11-19 01:55
  Jag äger denna musen, och är dunder nöjd. Fast nu lirar jag hns och inte pangpang cs :P Och jag behöver ju då denna känslighet när jag strafar. Men den var verkligen värd pengarna jag spenderade :)
  #11
  2009-04-12 13:07
  Har en sån här mus o otroligt nöjd med den. Den här musen är är perfekt i min mening.Har haft musen rätt länge nu o den har aldrig krånglat. Så jag rekommenderar denna mus skarpt . =D
  #12
  2009-06-11 21:49
  För mig så är denna mus helt utmärkt :) och med tanke på vad den kostar så är den helt klart en av de bästa i sin prisklass.

  Jag spelar cs source rätt ofta då tjejen inte är hemma eller sover så klart :)

  har många av Razers produkter och när det gäller möss så har jag valt o stanna kvar med den som jag varit mest van vid,Razer Copperhead har varit musen för mig
  väldigt länge och har köpt den 2ggr på grund av skador..en dag tänkte jag att jag skulle prova Salmossa den passa perfekt för mina små händer, det
  tog ungefär en vecka att vänja mig vid den, jag vill bara säga att jag förstår varför man har valt att kalla den för 'Speed Of Light' det är en mirakel att jag ej har blivit
  bannad för aimbot fast jag blir anklagad konstant denna mus får 8/10 ..enda nackdelen är bristen av knappar
  #13
  2009-07-16 19:54
  Knapparna vid tummen kan jag inte riktigt hålla med om är för tröga
  #14
  2009-07-28 04:50
  Knapparna är inte tröga IMO, de mest icke tröga tumknapparna jag använt :P

  Jättebra mus, sjukt bra spelkänsla, totalt värd priset (Y),
  #15
  2009-09-01 21:37
  #4 Det är absolut inget fel på laser möss. Jag har själv en steelseries ikari laser och det är den skönaste musen jag har haft, den reagerar direkt. Sen att du är dålig på cs är ju inte musens fel :D
  #16
  2009-10-11 16:52
  äckligt grym mus spelar ju såklart med den :D
  #17
  2009-11-06 10:41
  #9

  Jag har haft samma problem.
  Men sen när jag drog ner dpin lite så blev det perfekt.
  Btw:

  Mycket bra mus, lämpar sig till CS.

  Köp den!
  #18
  2010-12-05 11:49
  Jag har en sån dom är riktig bra. ;)
  #19
  2011-01-28 20:48
  jag har en sån väldigt bra och pricksäker
  #20
  2011-03-24 18:16
  är Razer Deathadder 3g bättre än den vanliga Razer Deathadder Optical black
  #21
  2011-03-25 11:21
  #20 Nu tror jag du blandar ihop DeathAdder med den senare versionen DeathAdder Respawn? :P

  Båda versionerna är optiska och den enda skillnaden (vad jag vet) är att Respawn-versionen är lite uppgraderad när det gäller optiken.
  #22
  2011-05-24 20:57
  Jag äger en och har ägt den i ungefär 1 ½ år+, funkar prima, förutom att scrollen kan vara lite halvknasig ibland, men det har jag mig själv och skylla + mitt temperament.

  Värd mus och köpa
  #23
  2011-09-04 16:55
  #21 blandade ihop det ganska ordentligt

  anyway, har deathadder respawn och det är den bästa musen jag haft på länge!

  rekommenderas enormt! =)
  #24
  2013-03-03 05:47
  Jag har använt deathadder sen släppet i början på 2007 (har dock haft tvåa nya genom åren pågrund av ilskeutbrott) i alla fall: Grym mus! Jag minns att jag upplevde en enorm skillnad när jag köpte den här första gången som då var min första gamingmus.

  Om det inte kommer ut någon mus från rymden så finns det risk för att jag alltid kommer ha den här musen. Det är väl det lättaste sättet för mig att beskriva hur mycket den har givit mig och hur mycket jag gillar den. Varje gång jag håller i en annan mus så får jag den här känslan "tur att man har en deathadder hemma"

  Funktionen att pekaren slutar röra sig när man lyfter musen har också varit till stor nytta i min spelstil.

  Knapparna på sidan är inte tröga. Dom har perfekt motstånd man vill inte att dom ska vara för lätta att komma åt när man spelar då blir det bara jobbigt.

  11/10 <3
  SENASTE ARTIKLAR