LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION STEELSERIES QCK HEAVY
Marknaden för datormöss till gamers är riktigt stor och de flesta stora företagen har flera olika modeller som vi konsumenter kan välja mellan. En av de ledande tillverkarna heter SteelSeries och de har ett stort urval mellan musmattor. Vi har testat en relativt billig musmatta från dem som har något år på nacken för att se om de fortfarande kan konkurrera bland de nyaste modellerna och hur utvecklingen har gått framåt.Specifikationer, utseende och konstruktion

Storlek: 45 x 40 cm
Uppskattad area: 1800 cm²
Tjocklek: 6 mm

Formen på SteelSeries QcK Heavy är inte helt normal. Den har formen av en rektangel med lite rundade hörn, men där tar också det normala sluta. Musmattan är riktigt riktigt stor, hela 45 centimeter bred och 40 centimeter hög! Det gör förmodligen att den placerar sig väldigt långt, om inte längst fram i listan över världens största musmattor. Risken för att hamna utanför musmattan med musen i pressade situationer är därför minimal, och lyckas med det ändå så är nog inte större musmatta lösningen på ditt problem.

Utseendet är normalt – en svart rektangel med ett enkelt tryck med en logga och en text där det står ”Steelseries” i det nedre vänstra hörnet. Musmattan är främst tillverkad av svart skumgummi, men ytan är gjord av svart textil.Användning

Vi började att testa musmattan med våra mus Razer DeathAdder med standard skatez. Efter 30 minuters användning i Windows miljö så var vi mycket nöjda och började redan gilla musmattan. Sedan var det dags för testet som skiljer de medelbra musmattorna från de bästa – datorspelande! Det började med någon timmes spelande av Counter-Strike 1.6 och även det fungerade perfekt och precisionen var näst intill perfekt. Det som drar ner betyget lite är att vi gärna hade sett att det var lite lägre friktion mellan mus och musmatta för att få bättre glid. Dock går det förmodligen att lösa genom att köpa nya skatez till musen.

Efter det testade vi med en annan mus, nämligen Razer Diamondback 3G som vi hade inne för test under samma tid som SteelSeries QcK Heavy, och även den fungerade kanon med musmattan. Glider var lite bättre på den eftersom skatezen var nyare och inte lika utslitna som på våra DeathAdder.Att den är så tjock som 6 millimeter gör att man inte känner av ojämnheter på bordsytan så bra. Det är en klar fördel om man till exempel är på LAN och har musmattan mellan två bordskanter. Då skulle du förmodligen känna det om du hade en mjuk musmatta på 2-4 millimeter, men med denna så slipper du många sådana problem.

Vi upplever musmattan som mycket slitstark, vilket inte är så själklart i dagens läge. Många musmattor slits ut snabbt och har tappat mycket glid efter bara några månaders användning, men som sagt så tror vi inte att den här musmattan lider av det problemet.Slutsats

SteelSeries QcK Heavy är en riktigt stor musmatta, och det är riktigt bra om du kör med låg känslighet på din mus. Precisionen är mycket bra, men lite bättre glid hade inte skadat. Vi får känslan att livslängden på mattan är lång. Om man summerar ihop allt detta med priset på runt 200 kronor så får man en riktigt bra musmatta till ett lågt pris, då många konkurrenter ligger runt 250-400 kronor. Det gör att den absolut kan konkurrera med nyare modeller, som vi undrade i början av recensionen.

SteelSeries Qck Heavy går att köpa hos Maxfps.se för 219 kronor.
Fördelar
 • Bra precision
 • Relativt låg pris
 • •Mycket stor
 • •Tjock
 • Nackdelar
 • Glidet kunde ha varit bättre
 • Kan vara för stor
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2008-02-05 20:31
  Har denna musmatta, den är sjukt skön tillsammans med MX 518!

  Vill tacka aMpari som länkade denna musmatta till mig när jag behövde en ny :)
  #2
  2008-03-27 06:20
  Har modellen mindre som jag verkligen gillar :)
  #3
  2009-01-03 13:23
  Har denna musmatta jätte skön och den är ganska stor så man har bra av utrymme med musen på den jag kör med en Razer Diamondback 3G på den fungerar jätte bra tycker jag :)
  #4
  2009-02-19 22:35
  jag gillar tunna musmattor :P därför köpte jag QcK Medium :)
  #5
  2011-01-31 19:39
  jag get den 9/10 som sagt glidet kunde varit bättre
  #6
  2011-12-15 23:16
  + Stabil (åker ingenstans på bordet)
  + Precisison, passar in på alla möss jag kört me.

  - Ingen aning.
  SENASTE ARTIKLAR