LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION XTRFY M3-HEATON
Inledning
Xtrfy har nu lanserat sin andra mus som går under namnet XG-M3-HeatoN, den första lansering var musen XG-M2 och är en aning mindre än XG-M3.
Musen är utvecklad av ingen mindre än Counter-strike legendaren Emil ”HeatoN” Christensen och jag har fått chansen att få testa denna mus vilket känns väldigt roligt!
Specifikationer
– Pixart 3310 optical gaming sensor
– Rubberized surface
– Teflon pads
– Clicker switches: Omron
– Side button switches: Kailh
– Scroll wheel with distinct steps for increased control
– CPI button (400/800/1600/3200/4000)
– Polling rate switch (125, 500, 1000 Hz)
– Response: 1 ms
– IPS: 130
– Max acceleration: 30 g
– Cable: 2 m, braided
– Weight: 104 g (excluding cable)
– Plug-and-play
– USB connection
– OS: Win XP or later, Mac OSX 10.1 or later
– Warranty: 2 years


Design och form
Xtrfy M3-HeatoN är storleksmässigt i klass med Razer DeathAdder, många gamers världen över har störts sig på att DeathAdder formen är för hög då det inte är så vanligt att man kör med claw grip. M3-HeatoN musen är allt man kan önska sig om en bra form på en gaming-mus. Den har en otroligt bra passform som gör att man får ett riktigt bra grepp och inte behöver tänka på hur man ska hålla i den, utan den faller på plats direkt man sätter handen på den.

Skalet på musen består av en matt yta som ger en bra känsla och ett bra grepp. Annorlunda från M2 musen som har gummerade sidor så har denna ingen speciell yta där man sätter tummen. På M2 musen så finns det även LED lampor som lyser när man ändrar DPI men på M3 så sitter dessa LED lampor under musen som ändrar färg när man byter DPI.

M3 har en LED slinga som sitter fram på musen och lyser ner mot musmattan. Är det mörkt där du sitter och spelar så kommer du märka att det är upplyst på musmattan, detta är något som kan vara irriterande för vissa användare men även ett plus för många andra. Xtrfy skulle ha fixat en funktion som gör det möjligt att reglera belysningen. Bak på musen så finns det två upplysta märken varav en är HeatoN's signatur och den andra som vanligt Xtrfy's logga, dessa två lyser inte alls lika mycket som fronten.Sidoknapparna på musen är formade helt perfekt inte för små, stora eller tjocka. Knapparna är relativt platta och har en bra form samtidigt som det inte tar upp så mycket plats. En bra känsla av kvalité då det kan vara väldigt plastiga knappar på många andra möss.

Under musen sitter det en knapp som reglerar hertzen, som har tre olika lägen 125, 500 och 1000hz. Denna knapp finns även på föregångaren M2.

Knappen för DPI sitter som nämnt under musen, detta är en bra placering för att minimera belysning ovanpå. Lampan ändrar färg beroende på vilken DPI du väljer.

Sista nämnbara funktionen är scrollen som enligt mig har en riktigt bra känsla med bra feedback och en härlig klick. Jag är lite old school av mig så när jag pratar i kommunikationsprogram som t.ex. Teamspeak så trycker jag ner scrollen när jag pratar, vilket gör att scrollen är en viktig knapp för mig. Scrollen på M3 är en av det bättre knappar som jag har testat, får en liten mekanisk känsla när jag trycker ner den vilket inte är så vanligt då det brukar kännas mer som en gummiaktig knapp.
Användning
Som på föregångaren till M3 så har denna också Pixart 3310 optical gaming sensor. Jag har använt musen på två olika musmattor. Xtrfy XTP1-L4 BrutalCS Edition och Steelseries QcK+, sensorn läser av underlaget helt perfekt märkte aldrig av någonting avvikande vid snabba rörelser i spel och överdrivna rörelser för att testa.

DPI knappen är som nämnt placerad under musen vilket för mig är en fördel då jag inte vill komma åt den när jag spelar. Men för andra gamers kan detta vara en negativ funktion då vissa vill komma åt den under tiden man spelar.


Slutsats
M3-HeatoN är en väldigt bra mus för er gamers som föredrar plug n play möss som håller hög standard och som vill ha en snygg och stilren mus. Att man även på denna mus inte använder sig av mjukvara är ett plus förutom att jag saknar en funktion för att kunna minska på belysningen. Detta är en funktion som bör finnas då många användare föredrar att kunna dra ned på ljusstyrkan.

När det kommer till priset så har man satt detta väldigt högt. Tittar man på likvärdiga möss som har samma funktionalitet så ligger dessa 2-300 kronor lägre.

Enligt Xtrfy själva beror priset på ett par olika faktorer. Den första är att NiP får en del av intäkterna. Andra faktorer är byggkvaliteten då man använder extra väggar och extra fästen för PCBn (kretskortet) och att det har tagit 2.5 år att utveckla musen.

Denna informationen tar oss såklart till frågan, märker jag som användare av skillnaden jämfört med de andra mössen? Svaret är Nja. Om jag sitter och klämmer (hårt) och känner på mössen så finns det kanske ett par skillnader i byggkvalitet mellan de olika mössen där M3 klarar sig undan utan anmärkning. Men under normal användning när jag spelar så märks det inte av att jag betalat för extra kvalitet för den här musen.

Ett scenario där jag kan se hur byggkvaliteten märks av är när man drar en ragequit och slår musen i bordet. Kan ju tycka att de extra väggarna och fästen borde ge ett bättre skydd i det läget. Men det är något tiden får utvisa. Ett annat scenario där ett köp kan passa är om man spelar på proffsnivå och vill ha den extra hållbarheten när man spelar en viktig turnering.
Fördelar
 • Bra form och storlek
 • Designen
 • Placering av knapp för DPI och hertz
 • Bra precision
 • Bra sensor (Pixart 3310 optical gaming sensor)
 • Nackdelar
 • Saknar funktion för att minska belysningen på musen.
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2016-11-11 15:59
  :o najs!
  #2
  2016-11-11 22:32
  3310 sensor, måste vara hållbar ;)

  #Nokia allover a sensor
  #3
  2016-11-11 23:15
  #2 Eller hur, man får vara försiktig så man inte råkar tappa den i golvet. Då spricker nog parketten.
  #4
  2016-11-12 02:45
  tråkigt att de väljer just 3310an när det finns bättre sensorer
  #5
  2017-01-16 20:45
  Denna mus är galet skön!
  #6
  2017-02-24 18:11
  #5 Yes, lätt skönaste musen jag har lirat med
  SENASTE ARTIKLAR