LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION EPICGEAR GEKKOTA
Inledning

Då var det dags för mig att skriva min första recension här och det blir Epicgears nya laser mus som heter GeKKota.

Specifikationer
Gaming-tuned laser sensor
Ambidextrous gaming ergonomics
11 programmable buttons
15 customizable macro sets
Longevity keys of 10 million clicks
Adjustable lift-off-distance, angle-snapping and smoothing
5 customizable gaming profiles with specific LED color on the scroll wheel
Dedicated GUI software
Supports driverless plug-and-play
On-the-fly DPI change
X-braided USB cable
Gold-plated USB connector
Ultra-swift PTFE mouse feet

8200dpi laser sensor
ARM 32-bit processor
128KB onboard memory
Minimal lift-off-distance
Tracking speed: 150 ips
Acceleration of up to 30G
Adjustable report rate: 125~1000Hz
1.8-meter braided cable
Mouse dimensions(mm): 116.6(L)x69.5(W)x40(H)
Weight: 110 grams (excl. cable)
2 year warranty
Available mouse color schemes: stardust blue & polar white
Suggested grip type: claw & tip


Citat
Co-developed by pro-gamers, GeKKota is an ambidextrous gaming mouse designed for agility and control. The symmetrical ergonomics was thoroughly studied and analyzed for rapid mouse movements often associated with the claw-grip and tip-grip gamers. The shorter and lighter agile chassis of GeKKota™ is the meanest fast kill weapon for both hands.Första intryck
Musen kommer förpackad i en klassisk liten låda som på utsidan ser stilren och välgjord ut. På framsidan så har man en lucka som öppnas och visar själva musen, den är packad med ett plastskydd så den inte skadas om luckan skulle åka upp.
På baksidan av förpackningen kan vi se några av specifikationer som finns och på insidan av luckan ser vi lite hur musen är formad och laser sensorn. I övrigt så tycker jag att förpackningen är bra gjord och håller en stilren design vilket gör det som har skrivit på den enkelt att förstå.Jag är ivrig med att öppna och få prova nya musen så jag tar fram den så snabbt jag kan och direkt när jag får den i handen så känns den mycket bra, den känns välbyggd och sitter bra i handen. I början kändes den aningen liten om jag jämförde med min gamla mx400 men det försvann snabbt och snart så kändes det som jag hade haft den i månader. Sladden är en flätad 1.8 meter lång och känns smidig och slitstark. Den är dock lite för stel innan man har använt den ett tag vilket gör att man i början har veck på den som är lite störande.


Musen är anpassad för både vänster och högerhänta vilket man märker första gångerna man håller i den, ganska snabbt så kändes den naturlig i handen. Vikten är också någonting jag kände direkt och det var att det är ganska lätt vilket gjorde den smidig att röra över musmattan. Den har gummigrepp på båda sidor för att man ska få ett bra och stabilt grepp vilket man verkligen får. Dock så känner jag att dom blir lite hala efter att man har använt musen ett tag och det gör att man kan tappa musen lite ibland.
Den är helt klart en snygg och stilren mus som är snygg att se på, den har på baksidan upplyst logga och upplyst scrollhjul. Loggan på baksidan går ej att ändra färg på vilket jag tycker hade varit roligt om man kunde. Scrollhjulet kan man ändra på men dock begränsat till lila, grön, blå, gul, röd och det baseras på vilken profil du har den inställd på.

Användning
Jag har spelat en hel del med musen både i csgo och battlefront och använt den mycket till att bara surfa runt med. Jag måste säga att det är skit bra mus till att spela med, den reagerar på alla mina rörelser direkt och man tappar inte greppet om den när man kanske är lite snabb i rörelserna.

Som musmatta har jag använt XTRFY XTP1-L4 BRUTALCS EDITION och den fungerar helt perfekt på den. Epic Gear rekommenderar greppen claw och tip och det stämmer väldigt bra, musen är ganska liten vilket gör den till en skön mus för tip grepp även fast jag gillar jättemycket det greppet så har jag testat och det känns bra. Musen har en max DPI på 8200 och den riktigt bra även i så hög DPI. Jag själv kör musen på 800 DPI och standard i windows, den fungerar skit bra och har inte upplevt något lagg i sensorn.Knapparna på musen är lättryckta men känns ändå solida i kvaliteten. Ett stort plus får scrollhjulet då den har ganska fasta lägen vilket gör att man känner när man scrollar och man kan inte "råka" scrolla någonting. En detalj med knapparna som jag gillar starkt är att eftersom musen är anpassad för både höger och vänsterhänta så har dom satt knappar för att ändra profil på båda sidor. Detta gör att man kan programmera den högra knappen till något helt annat och kunna trycka på den med ringfingret vilket är mycket smidigt!Mjukvara
Mjukvaran som finns till musen är en enkelt uppbyggd och jag känner att dom har inte direkt krånglat till någonting för den oerfarne användare som t ex jag är. Jag har pillat runt lite i inställningarna och måste säga att det är mycket enkelt och den uppdaterar inställningar snabbt till musen.Första sidan i programmet styr du dina olika profiler och hur du vill att varje profil ska ha för knappar aktiverade och vilken DPI mm. Enkelt gjort och jag tycker det är helt lagom med inställningar man kan göra. Jag tycker det inte ska bli för komplicerat en enkel mus, så dom har gjort det riktigt bra.På andra sidan så ändrar man musens "performance" vilket betyder att du kan ändra t ex scrollhjulets hastighet, LED power saving vilket gör att musen stänger av led lyset efter 60 eller 120 sekunder. Också här en enkel sida, dock har jag inte pillat runt allt för mycket men helt nödvändiga inställningar som hjälper dig.Tredje sidan har vi macro inställningarna. Jag lek runt lite grann med macro och det funkar bra men jag är ingen höjdare på macro så jag låter den sidan mest vara. Men jättebra att den finns för den öppnar upp många möjligheter för att göra musen mer mångsidig.Sista sidan är bara en support sida där man ser vilken version man har av mjukvaran och även några länkar till Epicgear.

Slutsats
Jag vill avsluta denna recension med att säga att GeKKota är en mycket bra mus som är välbyggt och genomtänkt. En jättebra gaming mus som gör det den ska och lite till, jag kommer helt klart fortsätta använda denna som min dagliga mus och jag tycker den känns bättre för varje dag.
Det enda jag skulle vilja ha är att man sätter inte lite mer möjligheter att ändra färgerna på musen. Priset skulle jag säga är aningen högt om man jämför med andra möss på marknaden i samma klass, men jag tycker den är helt klart är värd pengarna.


Musen kan du köpa på MaxGaming för 799 kr

Fördelar
 • Liten, smidig och sitter bra i handen
 • Stilren och snygg
 • Enkel att installera
 • Ordentligt byggt och stabila knappar
 • Enkel programvara
 • Knappar på både höger och vänster sida
 • Nackdelar
 • Väldigt få färger att välja mellan
 • Lite hala grepp på sidorna
 • Sladden är lite för stel i början
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  Det finns inga kommentarer ännu :(
  SENASTE ARTIKLAR