LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION: EPICGEAR GRYPHUZ PRO X
Inledning
Idag är det åter igen dags att recensera en musmatta. Denna gång är det EpicGear's GryphuZ Pro X som står på tur, den är av det mjukare materialet och finns i tre olika storlekar. Den är optimerad för alla typer av sensorer och har en precisions-fokuserad vävning i märket på mattan.

Specifikationer
Anti-slip rubber base
Anti-fraying stitched frame (ULT)
3 available sizes (LxWxH) : 
- Pro : 400x350x6mm
- Pro X (sublimation printing) : 400x350x6mm
-ULT (sublimation printing + stitched frame): 930x320x3mm
Weight : 
-Pro : 455g 
- Pro X: 528.5g 
-ULT: 531g

Citat

Co-developed by pro-gamers, the GryphuZ gaming surface series focuses on precision. The unique weave pattern provides pixel-precise tracking responsiveness with a balance between slick and friction for consistent in-game accuracy. All sensor types and sensitivities have been tested for during the development of GryphuZ gaming surface. From high sense laser sensor, low sense optical sensor to EpicGear’s own HDST-Hybrid Dual Sensor system, whatever the sensor type and setting, the GryphuZ gaming surface provides consistent in-game precision throughout.
Första intryck och design
Musmattan kommer i en förpackning som är väldigt standard för dom flesta musmattor. Ett vanligt rör med musmattan i helt enkelt.
Jag drog ut mattan och känner den där starka doften av nytt material. När jag väl placerar musmattan på bordet så märker jag att det kommer nog ta ett tag för kanterna att lägga sig plant på bordet. För mig så är detta ett minus då jag helst vill att musmattan ska ligga så plant som möjligt direkt när man har tagit ut den från förpackningen.


Det första jag tänkte var att designen på mattan är riktigt snygg och stilren med ”EPICGEAR” skrivet i det högra hörnet, jag reagerade även på storleken ganska snabbt och detta är den minsta versionen av mattorna. Jämfört med min andra musmatta Xtrfy XTP1-L4 BrutalCS Edition så är denna mycket mindre. För mig så är storleken på musmattan väldigt viktig och för mig är denna för liten, dock så finns det många där ute som föredrar mindre mattor.

Gummit under mattan fungerar som det ska, om jag sätter fingret på sidan av musmattan och trycker så rör den sig väldigt lite, den suger nästan fast på bordet.Användning
Jag har testat optisk och laser på denna musmatta och båda två fungerar väldigt bra, den reagerar bra på överdrivet snabba rörelser i CSGO vilket är ett plus då man kan vara tvungen att snabbt vända sig om. Vissa mattor som jag har haft genom åren har inte kunnat reagera när man kör med lasermus men med denna matta är det inget problem alls.

Jag har spelat CSGO och h1z1 med denna musmatta och den gör vad den ska i båda spelen, jag har inga som helst problem när det gäller att hålla musen på plats, den glider inte för mycket och det är bra precision och perfekt glid. För mig så är denna musmatta för liten, men det går ändå att spela och få bra resultat utav användningen.

För användning i Windows så har jag ingenting speciellt att säga om denna musmatta mer än att den är bra och gör vad den ska. Vill man inte ha en stor musmatta som tar massa plats men ändå en bra musmatta med bra precision så är detta ett bra köp.
Slutsats
Liten men bra musmatta med en bra precision för både laser och optiska möss, för mig så är denna lite för dyr med tanke på storleken men ändå i prisklassen för de flesta musmattor på marknaden idag.

Kanterna på musmattan när man tar den direkt från kartongen är jobbigt att vänta tills det har gått till sig, jag tycker det är ett minus att behöva vänta så länge på att materialet ska gå till sig istället för att ha en musmatta som kan lägga sig plant på bordet direkt.
En helt okej musmatta för sitt pris, klart värd att köpas om man söker denna storleken.

Går att köpa på CDON för 279kr
Fördelar
 • Inga problem oavsett sensor
 • Prisvärd
 • Nackdelar
 • Lite väl tjock
 • Tar sin tid att veckla ut sig
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  Det finns inga kommentarer ännu :(
  SENASTE ARTIKLAR