LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION QPAD QH-85
Inledning
Det är inget nyhet att Qpad tidigare lanserat bra produkter. Idag ska vi titta närmare på QH-85.

Specifikationer
Frekvensomfång: 15Hz-25KHz
Spänningskapacitet: 150mW
Vikt med mikrofon + Kabel: 350g
Kabellängd och kabeltyp: 1m i headsetet + 2m förlängning samt en 10cm aux/mic konverterare. Kontakterna är standard 3.5mm.

Första intryck och design
Förpackningen är gjord i en enkel vit pappkartong, med produkten på framsidan samt namn och logga, samt de viktiga egenskaperna hos hörlurarna så skriker produkten redan ordet "professionellt" enligt mitt tycke. Med den stilrena men också den välinformerande förpackningen så får man känslan redan innan man sätter på sig headsetet att det skall hålla en hög kvalitet.

Lurarna

Det första jag tänkte på när jag öppnade förpackningen var utseendet, den stilrena och professionella looken av headsetet gjorde mig redan nyfiken. Hörlurarna påminner mig lite om när man satt hemma hos morfar och lyssnade på hans gamla stereo med riktiga megahörlurar.

Bågen är gjord i borstat aluminium, men är täckt till stora delar av vaddering och något sorts lädertyg. På toppen av vadderingen så kan man skåda namnet "QPAD" skrivet i vit sytråd med stora bokstäver.

Lurarna är utsmyckade med varsin Qpad logga på sidorna, precis över det aluminiumskydd som täcker det tekniska i lurarna. På insidan, alltså där ljudet kommer ut så ser vi en svart och mjuk vaddering, möjligtvis vanligt skumgummi under det tyg som täcker.


Alla de loggor som Qpad QH-85 har.


Mikrofon

Mikrofonen kopplar man enkelt in i det hålet som finns på vänster hörlur, med den idiotsäkra formning som är skapad så är man försäkrad att alltid koppla in mikrofonen rätt. På mikrofonen följer det lilla skumgummit med på toppen, och fungerar som en dämpning för de olika "sh"-ljud man gör.

Den lilla arm som mikrofonen sitter i är gjord med en sorts böjbar metallkonstruktion med ett plastöverdrag. Armen är väldigt lätt att böja, dock med viss begränsning där den endast kan böjas i armen och inte det fästet som hela mikrofonen sitter fast på.
Men med hjälp av den konstruktionen som mikrofonen använder sig utav så böjer man lätt ut armen utan att den ska böjas tillbaka.


Mikrofonen är avtagbar, den är även idiotsäker och kan därmed inte monteras fel.


Sladden

Sladden hänger som vanligt i vänster hörlur, en meter direkt ifrån hörlurarna som går ut i två kontakter, en för mikrofon och en för ljud. Det medföljer även en förlängningskabel på två meter, samt en "Y-konverterare" eller "AUX-splitter" för de nyare datorerna samt telefoner med endast ett uttag. En av huvudanledningarna till varför denna adapter medföljer är även för att den ska kunna användas enkelt till XBOX One samt Playstation 3 och uppåt utan att behöva extra tillbehör.

Det är möjligt att få ut både ljud och mikrofon ur samma uttag. På sladden finns det ingen dosa som möjliggör mutning eller sänkning av ljudet. För mig gör detta ingenting, men det kan däremot vara någonting som andra användare saknar.Användning - spel, musik, film och mjukvara
Då headsetet inte är anslutet genom USB så krävs det inte heller några drivrutiner, det är helt enkelt bara att koppla in och köra. Dock kan fininställningar såsom ljudnivåer och mikrofonnivåer behövas ställas in, vilket görs enklast i Windows egna ljudpanel.

När jag tar på mig headsetet så känner jag inget speciellt högt tryck emot huvudet, snarare att jag ibland kan känna att de sitter för löst. Med ett tryck på 5 N (newton) så sitter de ändå rätt bra. De flesta headsets ifrån QPad har ett tryck på 5 N, och jag kan tänka mig att de flesta andra tillverkare håller sig runt den siffran också.

För att kunna maximera mitt headset på snabbast och effektivast sätt så drar jag igång en riktigt bra låt på Spotify, i och med alla rykten om headsetets ljud så förväntar jag mig storsuccé, jag höjer volymen och visst bevisar Qpad att de kan göra ännu en storslagen produkt!

Hörlurarna är inte gjorda för att skaka när basen slår till, utan basen är perfekt lagd så att man hör de viktiga diskanta delarna som just spel kräver. Men för att du även ska få in ett djup i hörlurarna så krävs det att du har en bra men inte alltför kraftfull bas.
Med tanke på Qpad's konstruktion så får du en väldigt bra ljudbild, men också en väldigt exakt bild om vart folk faktiskt befinner sig i spel.

Tyvärr hör man lite väl mycket ljud när man har lurarna liggandes, den läcker helt enkelt lite för mycket ljud för min smak. Men sålänge som man stänger av musiken eller vad man nu har igång när man går ifrån headsetet så finns det ingen anledning till att klaga. Qpad har ju utvecklat sitt andra headset Qpad QH-90 just för att dämpa och stänga in ljudet för de som föredrar den varianten.

Efter att ha testat headsetet i diverse spel såsom Counter-Strike: 1.6 och Counter-Strike: Global Offensive så bekräftar jag ännu en gång den perfektion som headsetet har.

Även fast lurarna inte är 7.1 ljud så hör man ändå vart motståndarna är, det är nästan så man kan säga vart dem är på millimetern.

I Counter-Strike: 1.6 så hör jag motståndarna ifrån väldigt långt avstånd, den diskanta delen tar över basen som annars skulle kunna dämpa dessa lätta fotsteg som man så gärna vill höra. Det är oftast avgörande i spel, speciellt CS där måste ha full koll på vart motståndaren är. Detsamma gäller i Global Offensive, att höra fotsteg och andra viktiga ljud är en stor faktor till varför man vinner matcher.

Går man över till mikrofonen så har jag endast hört positiva kommentarer om den. Något jag dock märkt och som borde läggas på minnet är att den inte tar in så mycket randomljud ifrån omgivningen men att den fortfarande tar in de kraftiga ljud som är runtom, t.ex. röster. Sitter du i Skype och går in i köket där du gör någonting så kan du räkna med att folket i Skype hör dig så fort du börjar prata.

Slutsats
Att Qpad gör produkter med väldigt hög kvalité är det som sagt ingen som kan ha missat, och detta gäller även Qpad QH-85.

Ljudet i lurarna är storslagna, de ger mig mer än tillräckligt. Att få en bra ljudupplevelse i spel kan få de allra sämsta spelen att faktiskt verka bra, helt enkelt på grund av ljudet.
Det finns en anledning till varför tillexempel CS-Promod valde att spela in sina egna vapenljud, om de sedan lyckats eller inte behöver man inte gå in på. Huvudsaken är att man lägger energi på ljud och inte bara bild.

Pris

Prislappen för dessa lurar tycker jag är väldigt bra, du kan i skrivande stund få lurarna för cirka 800kr.

Någonting som är ett stort plus är att headsetet håller väldigt länge, jämfört med t.ex. Steelseries Siberia som du i princip är tvungen att byta ut varje år.

Att kasta headsetet vid irriterande situationer har nog alla varit med om, att sätta sig på headsetet har nog alla möjliga personer råkat göra också. Men headsetet har än så länge hållit för allt detta.

Headsetet finns även i färgen vit med exakt samma egenskaper som den svarta. Prislappen är dock några kronor högre.

Qpad QH-85 kan köpas hos de flesta försäljare, följ Prisjakts hemsida för senaste och bästa pris! Qpad QH-85

Bilder: Qpad.com
Fördelar
 • Bra ljud
 • Väldigt hållbar
 • Bekväm passform
 • Lättviktig
 • Nackdelar
 • Läcker mycket ljud. Omgivningen kan störas (titta på QH-90 om detta stör dig)
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2014-10-13 12:44
  Att förvänta sig att en öppen hörlur inte ska läcka ljud är ju, enligt mig, lite konstigt. Om du verkligen stör dig på det rekommenderas QH-90, och om du vill ha velour paddingen på lurarna så går det att byta ut. (QH-90 har fejkläder som standard)

  Annars tycker jag det var en bra recension.
  #2
  2014-10-13 13:23
  #1 Tror mer den ligger under nackdel för att enkelt upplysa köpare om att man bör välja QH-90 om man stör sig på att ljudet läcks ut. Att detta är enda nackdelen ger mig intrycket att headsetet är riktigt riktigt bra.

  Bra recension!
  #3
  2014-10-13 13:36
  #1 Jag rättade till det. Det är inget som dragit ner betyget. Vi ville bara vara klara med att de läcker ljud och det är negativt för vissa personer. Har lagt till att QH-90 är alternativet om så är fallet.
  #4
  2014-10-13 19:02
  Om det läcker tillräckligt mycket och man är döv, sov mig, och har rätt hög volym så är det ju risk att det hörs i skype eller dyl. Sånt är riktigt irriterande!
  #5
  2015-04-23 19:50
  Köpte dessa, riktigt bekväma. Hoppas de håller lika länge som mina gamla Sennheiser pc155 (9år) :rolleyes:
  #6
  2015-06-21 00:17
  Riktigt nöjd med dem som jag fick av er BrutalCS! Har fungerat utan problem, bra ljud och bra mikrofon. Det läcker lite ljud, men det är inget problem :cool:
  SENASTE ARTIKLAR