LOGIN
SENASTE NYHETER
RECENSION INFENSUS OP
Inledning
Denna gång är det tid för musmattan Infensus OP att få sig en omgång av BrutalCS.
Musmattan är tillverkad av en högkvalitativ tät mikrofiber vilket möjliggör en extra bra avläsning av både laser och optiska möss med en häpnandsväckande precision.
OP är gjord för gamers och passar perfekt i alla spelmiljöer, och är lätt att ta med. Musmattan skickas ihoprullad men vecklas ut till en rak och slät musmatta efter någon minut, så du slipper att få dessa "gupp" som annars kan uppstå.

OP is an excellent compromise between the slickness of a regular hard csurface mouse pad and the control plus accuracy you usually get from a regular cloth mouse pad. With outstanding tracking performance: OP will set a new standard for gaming mouse pads. Start using it now, and be a part of the evolution of gaming equipment.
-Infensusgear.com

Specifikationer:
Tjocklek: 4mm
Dimensioner: 450x380mm
Kanter: Sydda
Baksidan: Naturligt gummi
Kompatibilitet: Laser, Optisk
Material: tät mikrofiber


Unboxing
Jag börjar självklart med att unboxa produkten, efter att jag tagit ut förpackningen ur den kartong som den skickats i så möts jag av en infensusförpackning, varannan sida röd och svart.
Loggan täcker framsidan, och på baksidan står de tekniska specifikationerna samt deras promotion-text.
När jag spanat färdigt på förpackningen så öppnar jag upp den, 2st plastplomberingar sitter fastlimmade. Väl inne i förpackningen så ligger musmattan i en förseglad och ihoprullad i en plastpåse.

Efter att ha öppnat plasten så dyker det upp en väldigt stark gummidoft. Jag får stå ut med den om jag sitter nära mattan i typ 2 dagar, men nu är det inga som helst problem. Jag placerar musmattan på bordet och räknar med att behöva trycka ner musmattan tills den har gift in sig i bordet, detta var dock inga problem utan musmattan lade sig helt plant direkt.

Första intryck och design
Mitt första intryck av själva musmattan var att den var mycket större än min nuvarande musmatta, Qpad CT.
Min Qpad-matta har dimensionerna 405 x 285mm medans OP har 450x380mm, det skiljer alltså en hel del, mina problem med att "få slut på musmatta" är därmed troligtvis över.
Musmattan är stilren och inte fylld med detaljer, Infensus logga är nere i högra hörnet samt så är deras logga täckt över hela musmattan men mycket genomskinlig.
Infensus OP har även sydda kanter för att skydda musmattan från slitage, det förhindrar även jobbiga problem med många andra musmattor som oftast har lite vassa kanter.

Baksidan är gjord av vanligt gummi, med ett specialanpassat mönster som håller musmattan på plats. När jag försöker att trycka ner musen i mattan och pressa runt musmattan så vägrar den att röra sig.Användning
Personligen så gillar jag musmattor som musen kan krypa ner lite i, dels för att musen inte ska glida små millimeter åt sidan när man är i viktiga moment i spelet, t.ex. när man siktar med AWP.

Men också för att man får en bättre kontroll över muspekaren vid andra aktiviteter vid datorn. För en mer oerfaren person så tar det nån sekund att klicka på sitt val, exempelvis ett bokmärke i webbläsaren, men för mig som sitter mycket vid datorn så är detta en stor frustration och med hjälp av ett bra underlag som Infensus OP så går detta med automatik, mycket ligger i musmattan.


Efter att ha testat musmattan i cirka 2 veckor i spel som Diablo3 och CS:GO så märker jag att jag faktiskt steppat upp mitt spelande, jag har bättre kontroll över musen vilket självklart leder till mer kills i spelen.
Att en musmatta betyder mycket inom gaming visste jag, men att den betydde såhär mycket hade jag svårt att tro.
Slutsats
Infensus OP är en musmatta som passar de flesta gamers, den ger kontroll och säkerhet i spelet.

Mikrofiberytan är tillverkad med linjerna vågrätt, vilket leder till en mjukare och mer precis sidorörelse som är livsviktigt vid bakhåll i spel som kräver en snabb manövrering. Tillsammans med musmattans storlek så klarar man de allra flesta rörelser utan att riskera att få slut på musmatta.

Mattan sitter stenhårt emot bordet, den rör sig inte ens när man greppar tag i kanten och drar lite sakta, utan den sitter fast på sin plats.

Att välja denna musmatta till ett LAN är perfekt, den är lätt att rulla ihop, den vecklar ut sig direkt och fäster på alla ytor.

Med tanke på den perfektion som musmattan har så finner jag inga hinder ifrån att ge den betyget 10 av 10.


Infensus OP kan införskaffas hos Maxfps.se för omkring 249 kr.
Fördelar
 • Sitter stenhårt fast i bordet
 • Mjuka sydda kanter
 • Stilren
 • Perfekt precision
 • Nackdelar
 • En stark gummidoft de 2 första dagarna
 • BrutalCS betyg:

  KOMMENTARER
  #1
  2014-09-08 13:15
  Låter bra
  #2
  2014-09-09 15:56
  Kanske blir nästa då! :love:
  #3
  2014-10-13 21:00
  Ett litet sprut parfym på den o det finns inga nackdelar alltså :)
  #4
  2014-10-14 19:22
  Varför inte liksom!
  #5
  2014-10-23 15:00
  Märker man skillnad på olika musmattor?, storleken är förstås något som kan märkas.. men annars liksom material o sånt :P
  #6
  2014-10-29 14:43
  Jag läste i en recension någonstans att skribenten störde sig på kanten runt mattan och jag var lite orolig för det när den klickades hem.

  Nu när den ligger framför mig på bordet kan jag konstatera att kanten inte är några problem över huvud taget. Jag var rädd att den skulle vara lite för hög så det skulle kännas av på armen eller att sladden skulle fastna i den. Tvärt om faktiskt, denna matta är mycket skönare mot armen/handleden och sladden har inga problem!

  10/10, rekommenderar denna starkt!
  #7
  2015-06-11 12:43
  Får döna till en sån här då. verkar ju bra!
  #8
  2015-09-01 18:42
  Har haft en sån här i över ett år, bästa musmattan jag haft. Släpper inte i kanten som QPAD och har skönare yta. Lätt att tvätta också och härligt stor, rekommenderas!
  SENASTE ARTIKLAR